Малкият принц

Малкият принц | StandartNews.com

Най-чакането бебе на годината вече е на бял свят и носи име Джордж. Кейт и Уилям са абсолютен магнит за световното внимание и всяка малка новина около новия принц се поглъща с неистово вълнение. Снимки на мъника вече наводниха интернет, след като кралската двойка доброволно пусна такива. Ето кои са интересните факти за малкия Джордж.

Бебето ще е трети претендент за британския трон след принц Чарлз и принц Уилям.

То е първият внук на принц Чарлз и чак третият за кралица Елизабет II.

Ако Уилям живее до 80-годишна възраст, новороденото няма да бъде крал поне до 2062 година.

В случай, че бебето живее 87 години (или повече), то ще е първият монарх през XXII век.

Твърде възможно е новороденото да има не един или двама, а чак шест или седем кръстници, имайки предвид приятелските обкръжения на семейството му.

Кейт е първата жена извън аристократичните среди, която не само се е омъжила за монархически потомък, но и е родила - и това за последните цели 350 години.

Имайки предвид, че майката е настоявала за момче, а Уилям - за момиче, то явно е "станало нейното".

Освен това предлагат коефициент 4:1 за това, че бебето ще наследи рецесивния ген на Хари - червената коса.

Последният случай, когато монарх е бил жив свидетел на раждането на правнука си, който му е пряк наследник, е преди 120 години, когато кралица Виктория вижда бъдещия Едуард VIII, който пък по-късно абдикира от престола.

Композиторът Пол Мийлър, който написа музиката за кралската сватба преди две години, вече е написал приспивна песен за бебето, наречена Sleep On, в превод "Спинкай".

Някои икономисти очакват появата на царското дете да провокира тласък от 380 млн. долара за стимулиране икономиката на Обединеното кралство.

Очаква се тържествата в чест на появата на новия принц да донесат печалби от 78 милиона лири, сувенирите, свързани с него - 80 милиона лири, а книгите и дисковете - 76 милиона лири.

Само за отпразнуването на раждането на бебето са отворени три милиона бутилки шампанско.

Ако един ден стане крал и избере за монархическо първото си име, той ще управлява като Джордж VII. Предишният монарх с това име - Джордж VI, е бащата на сегашната кралица. Джордж бе и предпочитаното име за момче в залозите при букмейкърите.

Експертите по родословните дървета твърдят, че сред много височайши предци на бебето е и самият граф Дракула.

Малкият Джордж вече има страница в Уикипедия, Фейсбук и Туитър, направена мигновено от фенове.

Дейвид Бекъм предложи на щастливото семейство да го кръстят на него самия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай