Магията на полета в дует

Магията на полета в дует | StandartNews.com

Летенето с тандемен парапланер, много по-безопасен от обикновения, е най-вълнуващият начин да се докоснеш до света на птиците и да се насладиш на невероятни гледки.

Този полет се прави с опитен инструктор. Той сяда зад и малко над вас, за да има по-добра видимост и контрол над парапланера. Седалките, наречени сбруи, са много удобни. Така пасажерът може да се наслаждава на полета с часове. Необходимо е само да обуете маратонки или някакви туристически обувки, да носи дрехи с дълъг ръкав и да имате огромно желание да полетите. Всеки може да си го позволи, без значение от пол, възраст и тегло.

Тандемни полети има на няколко места в България. Едно от тях е в бургаския район. Най-често се лети в Морската градина, в Каблешково от връх Биберна и от старта над Тополица. Полетите траят около 15-20 минути. Удоволствието може да продължи повече от час. Височината е от 20 до 200 метра над терена в зависимост от мястото и атмосферните условия. В планината се достигат височини и до 2500 метра - на разстояние над 20 километра. Може да вземете видеокамера или фотоапарат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай