Мадона крие бръчки с ръкавици

Издайниците на възрастта не познават милост

Мадона крие бръчки с ръкавици | StandartNews.com

Лос Анжделис. Действителната възраст се опитва да напомни за аритметиката по състоянието на ръцете - вените стават по-забележими, кожата изтънява, появяват се петна. Шията и деколтето са другите нахални издайници на ЕГН-то. Според статистиката една на всеки осем дами признава, че е по-загрижена за визията на ръцете, отколкото на лицето си. 36 на сто от жените се притесняват и за двете едновременно. Мадона често прикрива дланите си с ръкавици - заради бръчките и заради петната от слънцето. Никол Кидман, която през май беше в журито на кинофестивала в Кан, стресна светското общество - звездата беше направила поредния си лифтинг на физиономията, но явно нейните дерматолози бяха забравили да й напомнят, че трябва да се погрижи и за ръцете си.

"Кожата във въпросните участъци се разделя на три слоя: външен (епидермис), среден (дерма) и подкожен (хиподерма). Тя съдържа съединителна тъкан с колагенови и еластични влакна. Всяка година количеството им намалява с 1% ", коментира д-р Слава Божинова. Промените, които настъпват, се обуславят от генетични и климатични фактори, както и от начина на живот. Особено опасно е излагането на слънце.

"Това ясно се вижда, ако сравним разликите по кожата във фотоекспонираните и "скритите" участъци - лице, шия, деколте, ръце. Епидермисът на хора със светла кожа и сини очи старее, изтънява и бледнее по-бързо, отколкото при естествените брюнети. Изглежда повяхнала, съсухрена и пергаментоподобна. При тъмната кожа пигментът осигурява защита срещу фотостареене. Ето защо Никол Кидман например изглежда по-възрастна от Холи Бери, независимо че е по-млада от нея с година", обяснява д-р Божинова.

С възрастта намалява мастната секреция, което води до изсушаване. Подкожната мастна тъкан се преразпределя, стига се до загуба на обем и увисване на кожата. Задължителна е употребата на широкоспектърен фотозащитен продукт, който да предпазва не само срещу UVВ, но и срещу UVА лъчите с минимален фактор 30 или по-висок и с водоустойчива формула. Фактор 30 блокира 97% от слънчевите лъчи. Чудесен метод за тонизиране на лицето, шията, деколтето и ръцете е интрадермалното и повърхностно вкарване на мезококтейл от 12 витамина, 6 минерала, 5 нуклеинови киселини, 2 антиоксиданта, 23 аминокиселини, 6 коензима и хиалуронова киселина. Мезотерапията е безболезнена процедура за интензивна ревитализация, хидратация и уплътняване на повяхнала кожа. Към тази програма може да бъде включен и радиочестотният лифтинг st - стяга и кожата от долната страна на мишниците, която е склонна да се отпуска и да виси.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай