Любо и Юлиян - новите арбитри в "Сблъсък"

Победителят от "Къртицата" води в събота, оперният ас дирижира шоуто в неделя

Любо и Юлиян - новите арбитри в "Сблъсък" | StandartNews.com

София. Легендарното шоу на Иван и Андрей "Сблъсък" се сдоби с нов дует. Съботният рефер на емблематичното предаване ще бъде победителят от "Къртицата" Любомир Жечев, а всяка неделя тон на спора ще задава оперният певец Юлиан Константинов. Двамата нови арбитри бяха избрани с онлайн вот.

Опитът на Любо в телевизията датира още преди екстремното приключенско риалити. Дипломиран журналист от Алма матер, бил е репортер и водещ на спортни предавания. За него продуцентът Иван Христов споделя, че още на първите кастинги за "Къртицата" се откроил с качества, важни за всеки участник във формата - физическа издръжливост, бърза мисъл и комбинативност. Иван и Андрей обясняват симпатиите си към него така: "Млад, ново медийно лице, може би малко напомня за нас двамата - но е по-висок и красив".

Юлиан Константинов със сигурност ще провокира шумни спорове. Братът на волейболната легенда също е замесен в спорта - тренирал е край мрежата в отбора на "Левски". До 8-и клас хич не се увлича по нотите. Първите си стъпки в музиката Юлиан прави с рок групата "Кокаин". По-късно се пренасочва към оперното пеене, завършва Консерваторията и години наред жъне успехи на класическите сцени. Константинов е женен, има двама синове. В телевизионното поприще става известен на зрителите след няколко запомнящи се участия в различни риалити формати, а гостуванията му като коментатор по актуални теми не остават незабелязани. Спортният му хъс и ексцентричен изказ го правят идеален водещ на предаване като "Сблъсък".

"И на двамата водещи мога да дам съвета, който често си припомняме с Андрей - да са максимално естествени, да не крият нищо от зрителите. Реакциите, които имат в живота, до голяма степен да се пренесат и на екрана", коментира Иван Христов и добавя, че като продуцент ще изисква и от Жечев, и от Константинов да си вършат работата, да идват навреме и да генерират висок рейтинг.

Дебютът на новите водещи е през идващия уикенд. На 11 януари съботният спор е на тема "За и против плоския данък", а в неделя - "Трябва ли да се преименуват турските географски наименования?". Иво Танев, другият от претендентите в надпреварата за нов водещ, остава в ролята на острието. Както досега той ще раздава правосъдие в трети рунд на спора.
Преди ден в "Усещане за жена" Танев припомни пред Гери Стоянова, че е започнал кариерата си в шоуто от подлеза на НДК. Някогашният оперен певец стартирал деня си с тенис. Сред любимите му спортни партньори бил Веселин Маринов, но след травма на менискуса срещите им останали в историята. Благодарение на страстта си към спорта днес Иво е в идеална форма, въпреки че на 35 е бил 120 кг, разкри дъщеря му. Името на Иво идвало от алпийска върба. Танев бил заклет пътешественик от малък. Едва в трети клас заминал за Либия с майка си, но има лоши спомени от близкоизточната страна. "Бях много отвратен. Както те гледат в очите, едно мислят, друго говорят, трето правят. С моето свръхразвито чувство за справедливост не ги приемам тия неща", сподели той. Бил е и в Южна Африка и толкова харесал местните, че дори се научил да пее химна на зулусите. През 90-те работил по строежи, бил и хамалин. "Разтоварвахме камиони с пилета, защото ни позволяваха да си купим по едно допълнително". Но точно в най-трудните години му се усмихва късметът и то в подлеза на НДК, където свирел на китара като уличен музикант. Забелязали го от телевизията и го поканили на прослушване. Така стартирала кариерата му на малкия екран.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай