Любо Нейков подкрепи проф. Кантарджиев

Родните звезди са възмутени от пенсионирането на професора

Любо Нейков подкрепи проф. Кантарджиев | StandartNews.com

Родните звезди са възмутени от махането на проф. Тодор Кантарджиев от поста директор на Националния център за заразни и паразитни болести (НЦЗПБ). Вирусологът бе пенсиониран от служебното правителство.

"Нямам думи! Пълна подкрепа за професора! Само респект за него", заяви Любо Нейков.

Деси Бакърджиева също изрази недоволството си от пенсионирането на Кантарджиев. Според звездата от "Откраднат живот" специалистът е един от най-добрите вирусолози в страната. И не е честно да се маха, защото е навършил определена възраст.

"Когато си добър специалист, какво значение имат годините? Той не е хирург, който да влиза всеки ден в операционната. А е вирусолог. При това доказан. Истински специалист. Той е светило в тази област. Защо трябва да се игнорира това? И да се гледа възрастта на човека. Възхищавам се на лекарите. На тях им е най-трудно. Кантарджиев направи какво ли не, но накрая го махнаха. А той беше на първа линия през цялото време. Войната с коронавируса още не е свършила", коментира актрисата, предаде столичен всекидневник.

Шефът на Сатиричния театър също застана зад Кантарджиев. Калин Сърменов засипа с похвали вече бившия директор на Националния център за заразни и паразитни болести. "Един достоен човек! Благодаря, професоре!", написа Сърменов във Фейсбук.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай