„Любе“ пеят за юбилея си у нас

Легендарните музиканти честват 30 години с концерти в София, Пловдив, Варна

„Любе“ пеят за юбилея си у нас | StandartNews.com

Група „Любе“ - емблематичното име на руската музикална сцена и любимци в България – ще възпламени публиката през декември във Варна, Пловдив и София. На концертите, посветени на 30 години от създаването на легендарната формация, пред българската публика ще звучат както най-големите си хитове “Комбат”, “Солдат”, “Там за туманами”, “Песня о звёздах”, “Позови меня тихо по имени”, така и нови песни. 

Музикантите от „Любе“ са сред най-популярните лица на руската култура по цял свят. Техните парчета, в които хармонично смесват рок, поп, фолклор и военни маршове, са любими на няколко поколения. Фронтменът на шесторката Николай Расторгуев е и народен артист на Русия. Създател на „Любе“ е продуцентът и композитор Игор Матвиенко. През 1987-1988-а той пише дебютните песни по стихове на Александър Шаганов и Михаил Андреев. Пак от тогава като постоянен лидер на групата се изявява Расторгуев и на него принадлежи идеята за името на групата, което е свързано с популярното в онези години младежко движение - либерци. В началото на 1989-а “Любе“ записва „Либерци“ и „Батька Махно“. Същата година започват първите им турнета заедно с „Коледни срещи“ и Алла Пугачова. По съвет на Алла Борисовна при изпълнение на песента „Горе вдясно“ Расторгуев носи военна куртка, която се превръща в негова запазена марка през следващите години.  „Любе“ има издадени 16 студийни албума и концерти в целия свят. През последните три десетилетия групата заема челни позиции в руските музикални класации  с незабравимите си хитове, навяващи носталгия - способни да усмихнат и разплачат всеки фен. Между най-големите почитатели на „Любе“ е и президентът на Русия Владимир Путин.

Концертите у нас са на 5 декември във Варна, на 6 декември в Пловдив, на 7 декември в НДК, съобщават организаторите от Degris events. Деца до 7-годишна възраст се допускат без билет и право на отделно място. Учтиво молим родителите/придружителите/ да носят копие на акта за раждане на детето.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай