Лоренсо Силва убива българка в свой роман

Изключителната си популярност Силва дължи на полицейската серия от 8 сюжетно самостоятелни романа с главен герой Рубен Бевилакуа

Лоренсо Силва убива българка в свой роман | StandartNews.com

Лоренсо Силва, един от най-четените съвременни испански писатели, пристига за международния литературен фестивал в София. Може би неслучайно българка е жертва в романа му "Знакът на меридиана", спечелил наградата "Планета". Той обаче притежава още две от най-големите отличия на Иберийския полуостров - "Надал" и "Примавера".

Маестрото пристига за Панаира на книгата и всеки, който желае, може да присъства на срещата разговор с него на 12 декември от 16 часа в НДК, етаж 2, Мраморно фоайе. Половин час преди това Силва ще дава автографи на щанд № 210 върху българското издание на кримката "Знакът на меридиана" ("Изида"). "Планета" всъщност е наградата с най-голяма парична равностойност в света след Нобеловата - 600 000 евро. Ситуиран в съвременна Каталуния, "Знакът на меридиана" разказва за общество, в което властват корупцията, мръсните пари и арогантни престъпници, а срещу тях се изправя един съвременен Дон Кихот, мечтаещ за справедливост и една невъзможна любов.

Лоренсо Силва е роден през 1966 г. в предградие на Мадрид. Завършил е право и десет години работи като адвокат. Успоредно стартира и литературната му кариера. Още първите му книги са успешни и той обръща гръб на правото. По някои от книгите му са заснети филми.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай