Ласкин и Веселин Анчев във "Възвишение"?

Ласкин и Веселин Анчев във "Възвишение"? | StandartNews.com

Първият тийзър на филма "Възвишение" вече се върти в големите кина, а от вчера е и онлайн. В него не се виждат лица на актьори, а само се чува глас зад кадър. Мистерията около това кой ще участва в екранизацията по хитовия роман на Милен Русков се задълбочава. "Българин да си, е зла съдба. Туй сякаш не е име на народ, а болест някоя. Вечно несполучил - а ние сме тръгнали да го освобождаваме", звучи на музикален фон. Иван Ласкин и Веселин Анчев събраха най-много от залаганията. Първият би бил подходящ за ролята на Димитър Общи - Асен Блатечки го играе в спектакъла на Иван Добчев в Пловдив. Виктор Божинов, който в момента снима последния сезон на "Под прикритие", и продуцентът Иван Дойков мълчат по темата. Снимките на "Възвишение" започват през януари.

Романът на Русков дълго време оглавяваше класациите за най-продавани книги у нас от своето излизане през 2011 г. досега. Беше награден с литературния приз на Европейския съюз, "Златен век" на Министерството на културата, "Христо Г. Данов" и "Елиас Канети".

Писателят се е заел с диалозите в сценария, а с останалата част се занимават Нели Димитрова ("Love.net", ситкома "Домашен арест") и Виктор Божинов.

"Възвишение" преплита исторически факти с художествена измислица. В центъра на сюжета е Арабаконашкия обир от 1872 г., организиран от Димитър Общи и сподвижниците му. Сред тях са Гичо и Асенчо - полуреволюционери, полуразбойници, които получават задача да издирят и лично да предадат писмо на Левски. Търсенето на Апостола се превръща в трагикомично приключение. Постепенно революционният ентусиазъм на Гичо и Асенчо отстъпва място на разочарованието и огорчението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай