Ламбо: Ние сме ангели, наоколо има много дяволи

Йосиф Сърчаджиев разказа спомените си за Данаилов

Ламбо: Ние сме ангели, наоколо има много дяволи | StandartNews.com

Приятелю, знаеш ли, ние сме ангели, около нас обаче има много дяволи. Това казал Стефан Данаилов на Йосиф Сърчаджиев при последния им телефонен разговор. Това разказа актьорът в интервю по Нова телевизия.

„Даволите обаче се ужасяват от нас. Ние сме ангели, помни, давай, смело!", казал му Ламбо по повод репликата на Сърбаджиев, че театърът загива. „С него си тръгна една енигма, една тайна. Нещо красиво“, каза артистът.

На въпрос, ако можеше да му каже нещо за последно, какво би било то, Сърчаджиев отвърна: "В театъра, когато има премиера или престъпление, казваш на останалите "Добър час". Това бих му казал и сега - "Добър час към там, където е красотата"", каза той. "Там е красиво, топло и нежно. На мен ми казаха обаче да се върна обратно и аз се върнах", каза той.

Артистът разказа още как Стефан Данаилов му е спасил живота, защото за малко не се удавил. „Много често пътувахме заедно с него. Бяхме на морето и плувахме всяка сутрин. Той доста по-бързо плуваше от мен, но веднъж ми се схванаха двата крака и викам "Ламбо! Схванах се, не мога да продължавам", а той ми отвърна да не се правя на идиот и удавник. Като видя, че не се шегувам обаче ми спаси живота и ме изкара на брега“.

"Между нас нямаше актьорска ревност и съревнование. Всичко беше веселба. Театърът беше нещо, което минава и заминава", каза Сърчаджиев. "Днес в театъра има много простотия. Жълта простотия. Това е свързано с климата в цяла България", добави той. Сърчаджиев си спомни, че няма значение колко различни са били, двамата винаги са се подкрепяли.

Той припомни, че когато получил инсулт, Ламбо е бил до него: "Бях в пелени, но Стефан идваше при мен в болницата, за да ми дава кураж", каза той .

"Последно го видях пролетта на улицата. Говорихме си за днешното време. И двамата разбрахме, че няма да се разберем и е по-добре да си говорим за изкуство", спомни си Сърчаджиев. "Питах го как работи със студентите, а той каза, че му е мъчително, защото не може да работи както трябва. Нямал нужната енергия вече. Каза ми, че вече не може някои неща", добави той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай