Лъчезар Минчев държи правата на последния роман на Маркес

Лъчезар Минчев държи правата на последния роман на Маркес | StandartNews.com

Лъчезар Минчев заяви, че е уредил правата за последния художествен роман на Маркес "Спомени за моите тъжни проститутки" и би могъл да го издаде в бъдеще.

Миналата година той публикува открито писмо към читателите, в което обясни за неприятна "схизма" с агентката на Гарсия Маркес - Кармен Балселс. Кармен пратила враждебно писмо към издателството, в което пише, че повече няма да разрешава публикуването на нови заглавия от Габо заради това, че получила прекалено противоречиви информации за българския пазар. "Може би ще размразим отношенията с Кармен Балселс, но е въпрос на време и преговори", каза още Минчев, който в последните години пусна на пазара "Странстващи разкази" и "За любовта и други демони" на Габриел Гарсия Маркес.

"Не е много ясно каква е ситуацията с "Ще се срещнем през август" - книгата, за която се говори, че Маркес все пак е завършил. В медиите се пише, че тя също ще види бял свят, но истината е, че само семейството на Габо знае дали този роман действително е готов за печат и дали изобщо е успял да го приключи", допълни още Лъчезар Минчев.
Единствените все още неиздадени в България книги на Маркес са въпросната "Спомени за моите тъжни проститутки", както и първият том от мемоарите му - "Живея, за да разказвам".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай