Кристофър Валц спасил Тарантино

Кристофър Валц спасил Тарантино | StandartNews.com

Куентин Тарантино, един от гениите на съвременното кино, по традиция създава силни герои във филмите си - като Беатрикс Кидо в "Убий Бил" или Джанго в "Джанго без окови". Най-колоритният сред тях обаче е Ловецът на евреи - нацисткият офицер Ханс Ланда от "Гадни копилета", изигран от австриеца Кристофър Валц, който получи и "Оскар" за ролята си.

"Ланда е вероятно най-добрият герой, който някога съм създавал", заяви 53-годишният режисьор на "Йерусалим филм фест", където получи награда за цялостно творчество. "В началото не осъзнавах, че той е лингвистичен гений. Може би е единственият нацист в историята, който може да говори идиш", допълва още Тарантино. Изборът на актьор за ролята бил адски труден и толкова отчайващ, че режисьорът мислел да се откаже от филма, докато не срещнал Валц. "Започнах да се притеснявам. Ако не бях намерил перфектния Ланда, щях да се оттегля. Дадох си още една седмица и след това щях да дръпна щепсела. Тогава влезе Кристофър Валц и просто беше очевидно, че той е човекът. Той може да направи всичко. Невероятен е. Той спаси филма", разкрива Тарантино. После режисьорът снима австриеца и в "Джанго без окови", който също му носи "Оскар" за поддържаща роля.

Тарантино отдавна заяви, че след като направи 10 филма, ще се оттегли от киното, защото иска да съхрани визията си неопетнена, тъй като киното "не става по-добро с възрастта". Това означава, че му остават да снима само още две продукции. Тарантино е женен за работата си в продължение на десетилетия и дори отхвърля брака и децата, за да се съсредоточи върху десетте си творения. В Йерусалим обаче режисьорът поясни намерението си. "Ще направя филм и на 75, ако открия заслужаваща история".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай