Кръв и омраза в новия уестърн на Тарантино

Кръв и омраза в новия уестърн на Тарантино | StandartNews.com

След бокс офис триумфа на "Джанго без окови" Куентин Тарантино отново насочи вниманието си към уестърн-жанра. Най-новият филм на ексцентричния сценарист режисьор вече е готов и е със заглавието "Омразната осмица" ("The Hateful Eight"). За изпълнители на главните роли бяха привлечени Кърт Ръсел, Самюъл Л. Джаксън, Чанинг Тейтъм, Дженифър Джейсън Лий, Майкъл Медсън и Тим Рот.

Действието на лентата е ситуирано в щата Уайоминг, само две години след края на Гражданската война. Сюжетът се фокусира върху напрежението между няколко души, които след изненадващата поява на снежна буря се оказват в капана на почивна станция за дилижанси.

Всички искат да стигнат до градчето Ред Рок, но не всички ще се измъкнат живи от снежния капан. Сред главните персонажи във филма се открояват съперничещи си ловци на глави, дезертирал войник, мистериозен наемник, високопоставен генерал от Конфедерацията и млад ренегат с амбицията да стане шериф.

По думите на режисьора "Омразната осмица" е изпълнен "с много престрелки и кръв", но едновременно с това е далеч "по-интимен" от предишните му два проекта - "Джанго без окови" и "Гадни копилета"."За мен това е уестърн версия на "Ледена комета". Става дума за група хора на едно място, които не могат да се доверят един на друг. Определено има и някои прилики с "Глутница кучета", казва режисьорът.

Легендарният композитор Енио Мориконе е създал музиката за "Омразната осмица". Това ще е първият саундтрак за уестърн, който италианецът композира от четири десетилетия насам. Сред известните филми, за които той е писал великолепни мелодии, са "Добрия, Лошия и Злия" и "Имало едно време на запад" на Серждо Леоне. За заснемането на уестърна беше отпуснат бюджет от 44 милиона долара.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай