Кралете на индъстриъла отново на топа на устата. Драма на концерт

Инцидент по време на концерт

Кралете на индъстриъла отново на топа на устата. Драма на концерт | StandartNews.com

Двама души са арестувани от берлинската полиция за опит за намеса в озвучителната система по време на втория концерт на Рамщайн в неделя вечерта на Олимпийския стадион в германската столица, предаде ДПА, цитирано от БТА

Трета жена, заподозряна в участие в инцидента, е успяла да избяга от служителите на реда.

Инцидентът става на фона на протестите срещу изпълненията на "Рамщайн" заради неотдавнашните обвинения в сексуално насилие, отправени срещу фронтмена Тил Линдеман. 

Според говорителка на берлинската полиция охранители на концерта са забелязали тримата заподозрени да бърникат в кабелните канали, водещи до високоговорителите в близост до сцената.

По данни на полицията, изнесени днес, все още не е ясно каква е била целта на 36-годишния мъж и 24-годишната жена. И двамата са били изгонени от стадиона и освободени в очакване на разследване за опит за повреждане на имущество.

На въпрос относно инцидента от "Рамщайн" са отказали да предоставят повече информация.

Протести в събота посрещнаха първия от трите концерта на групата в Берлин, като активисти поискаха изявите й да бъдат забранени. 

Охраната на концертите на "Рамщайн" в германската столица беше засилена, като бяха включени както униформени, така и цивилни служители по сигурността.

Няколко жени отправиха обвинения срещу Линдеман, в това число за сексуални посегателства на партита след концерти, които Тил Линдеман отрича, пише БТА

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай