Коя е любимата филмова музика на феновете

Джон Уилямс намира място в Топ 20 с общо пет музикални композиции

Коя е любимата филмова музика на феновете | StandartNews.com

Любимата филмова музика на британците е тази от класиката на Стивън Спилбърг от 1993-а "Списъкът на Шиндлер". Неин автор е легендарният композитор Джон Уилямс. На второ и трето място се нареждат музикалните композиции към "Властелинът на пръстените" и "Гладиатор", сътворени съответно от Хауърд Шор и Ханс Цимер и класирани на второ и трето място, пише списание New Musical Epxress, позовавайки се на допитване, направено от Класик Еф Ем. Четвъртата и петата позиция заемат филмите "Отвъд Африка" и "Танцуващият с вълци", автор на музиката към които е Джон Бари.

Джон Уилямс намира място в Топ 20 с общо пет музикални композиции, пише БТА. Освен със "Списъкът на Шиндлер", Уилямс се класира и с музиката към "Междузвездни войни", "Джурасик парк", "Хари Потър и Философският камък" и "Извънземното".

Друга легенда сред филмовите композитори - Енио Мориконе, починал по-рано през 2020-a на 91-годишна възраст, попада в класацията с три свои музикални композиции - към филмите "Мисията", "Ново кино "Парадизо" и "Добрият, лошият и злият".

Сред класираните в Топ 20 намират място още Вангелис за музиката към "Огнени колесници" и "Блейд Рънър", Морис Жар за "Доктор Живаго", Найджъл Хес за "Дами в лилаво", Елмър Бърнстийн за "Великолепната седморка", Рон Гудуин за "633-та ескадрила", Ян Тиерсен за "Невероятната съдба на Амели Пулен" и Джеймс Хорнър за "Смело сърце".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай