Коя е голямата страст на Владо Пенев

Той не е мечтаел винаги да стане актьор

Коя е голямата страст на Владо Пенев | StandartNews.com

Владимир Пенев разказа за началото на актьорската си кариера, последния си проект, многото си пътешествия и страстта си към историята на архитектурата.

Най-новият проект с участието на актьора е дебютният пълнометражен филм на режисьора и сценарист Димитър Радев „Рая на Данте“. За него Пенев споделя, че е бил привлечен от майсторски написания сценарии, които е създаден по критериите на холивудски филм. Лентата вече получи наградата „Златна роза“.

Любопитен факт е, че Владо Пенев не е мечтаел винаги да стане актьор. Всъщност голямата му страст е била археологията. Една доста мързелива черта на характера му го кара да избере да учи актьорско майсторство – той мрази да става рано и открива, че ВИТИЗ е само на 100 крачки от дома му. Тези 100 крачки се оказват първите стъпки към актьорската му кариера.

Владимир Пенев обаче не е загубил любовта си към историята и желанието да запази историческото наследство на София. Един от любопитните проекти на актьора са поредица снимки в социалните мрежи, озаглавена „Софийските кьошета“.

Докато се разхожда из София, той снима най-интересните сгради в столицата, които имат главен вход на ъгъла. Според него това е много любопитна черта на софийската архитектура и може да бъде забелязана в сгради от всички исторически периоди.

Едно от нещата, които му липсват през последните 15 месеца, е възможността да пътува. Актьорът е направил своеобразно околосветско пътешествие през годините – най-далечната точка, която е посещавал, е Австралия, където се е гмуркал, за да види Големия бариерен риф. Той е ходил също в Аржентина и Япония.

И именно пътешествията по света са му помогнали да определи точното място и значение на България в живота си: „България е мястото, на което винаги се връщам“, категоричен бе актьорът в „120 минути“ по bTV.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай