Кой ще замени Даниел Крейг като Джеймс Бонд

Кои са най-спряганите имена и кой изглежда с най-големи шансове да влезе в кожата на смелия агент?

Кой ще замени Даниел Крейг като Джеймс Бонд | StandartNews.com

Все по-разгорещени са слуховете за това кой ще замени Даниел Крейг като Джеймс Бонд.

Рядко изборът на роля се очаква толкова силно, колкото в случая с Джеймс Бонд. Мнозина смятат, че следващият таен агент 007 може да е чернокож или жена.

Даниел Крейг, един от най-емблематичните Бонд, излезе извън смокинга почти от момента, в който прие ролята през 2006 г. Но изглежда, че „Смъртта може да почака“ наистина ще бъде последната му роля като смелия агент, така че слуховете за това кой ще го замени стават все по-ожесточени.

От години някои имена се свързват с Бонд, по-рано изигран от известни актьори като Шон Конъри, Роджър Мур и Пиърс Броснан.

Да видим кои са най-спряганите имена и кой изглежда с най-големи шансове да влезе в кожата на смелия агент на британското разузнаване.

Крейг се появи като опит за укрепване на образа на Бонд, след като агент 007 бе заплашен от американския филмов шпионин Джейсън Борн. Опитът беше много успешен, защото „Казино Роял“ и „Скайфол“ са сред най-добрите филми за Бонд като цяло, а персонажът бе възстановен в стила на оригиналните романи на Йън Флеминг.

Том Харди, често злодей или поне антигерой в „Тъмният рицар", "Лудият Макс: Пътят на яростта“ и "Венъм", може да помогне за поддържането на тази по-мрачна визия на Бонд. Според букмейкъра Уилям Хил, Харди в момента е фаворит.

Името, което често се споменава, е Идрис Елба, известен с ролите си в поредицата "The Wire", филма "The Suicide Squad" и популярния сериал на BBC "Luther". Той провокира слуховете през 2018 г. с изявлението „Казвам се Елба, Идрис Елба“, позовавайки се на известната фраза на Бонд.

Популярната продуцентка на поредицата Барбара Броколи многократно е казвала, че следващият 007 „не трябва да е бял“. Това, за съжаление, предизвика неизбежни расистки реакции, но мнозина смятат, че Елба има харизмата да поеме тази роля.

Броколи изглежда сякаш изключва жена агент. „Наистина не съм заинтересована от отказването от мъжки герой и замяната му с женски. Мисля, че жените са много по-интересни от това“, каза тя пред "Variety".

Но това не спря слуховете за Лашана Линч, 33-годишна чернокожа британка, която според медиите може да влезе в ролята на 007. Крейг се съгласява с Броколи.

"Просто трябва да има по-добри роли за жени и черни актьори. Защо една жена трябва да играе Джеймс Бонд, когато може да изиграе толкова добра роля като Джеймс Бонд, но за жена?“, каза Крейг пред "Radio Times".

Сред фаворитите на букмейкърите е младият актьор, спечелил милиони сърца миналата година с хита на Нетфликс „Бриджъртън“. Той говори за идеята в разговор с американския водещ на токшоу Джими Фалън.

„Ако сте британец и се справяте добре, тогава хората започват да спрягат тази думичка с Б“, каза той, визирайки фамилията на 007.

Том Холанд, звездата от "Спайдърмен", каза пред "Variety", че не е доволен от ролята на супергерой.

„Като млад британец, който обича филмите, бих искал да бъда Джеймс Бонд. Така че, да знаете, просто ви казвам - изглеждам доста добре в костюм".

Има много други кандидати, а "Вог" наскоро даде големи перспективи на британско-малайзийския актьор Хенри Голдинг, звездата от "Бодигард" Ричард Мадън и Килиан Мърфи от поредицата "Peaky Blinders".

Броколи не иска да говори за това.

„Не можеш да бъдеш влюбен в няколко души едновременно. Засега просто не можем да мислим за никого другиго освен за Даниел." 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай