Ковид затвори Театър 199

Отмениха всички представления до края на октомври

Ковид затвори Театър 199 | StandartNews.com

Всички представления в афиша на столичния Театър 199 „Валентин Стойчев“ са отменени до края на октомври. Причината е Ковид-19, предаде „Площад Славейков“, позовавайки се на информация на директора Анна Монова.

 „Уважаеми зрители, представленията на нашия театър, планирани за месец октомври, се отлагат. Закупените билети можете да презаверите за месец ноември или да получите обратно парите си до 31 октомври. Касата на театъра работи всеки ден от 14,30 до 19,30 часа. Съжаляваме за причиненото неудобство“гласи съобщението на „199“ във Фейсбук.

Осем души от състава са дали положителна проба, чакат се резултатите на още седем, обясни Монова. В щата на театъра има 44 души на трудов договор. „199“ е тип „отворена сцена“, затова няма трупа.

В различните заглавия в афиша играят общо 140 актьори – някои от тях също са били заразени от откриването на новия сезон, затова се е наложило да паднат някои заглавия. Четири или пет представления са били отменени заради актьори с Ковид-19 от края на септември до 15 октомври, когато бе затворен театърът, отбеляза директорката.

В момента театърът е празен, допускат се хора само след отрицателен тест за коронавирус. Отрицателен PCR тест има и самата Монова, затова е на работа. Там са още трима актьори и техният режисьор, които са решили на своя отговорност да репетират нов спектакъл. Всички помещения на територията на „199“ са дезинфекцирани.

"Високата цена на PCR-теста е проблем за немалко хора от театъра, тестовете на служителите на „199“ обаче ще бъдат поети от нас", каза още директорката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай