Костнър играе българин в "Бодигард"

Велислав Бонев (с пистолета) по време на тренировка

Костнър играе българин в "Бодигард"   | StandartNews.com

Той е спасил живота на редица известни персони в политиката и шоубизнеса. Пазил е гърба на членове на клана Кенеди, Марая Кери, Род Стюарт и Герхард Шрьодер. Наричат го "българският Джеймс Бонд от Русе". Сюжетът на хитовата лента "Бодигард" е вдъхновен от неговата работа като охранител. Прототипът на героя на Кевин Костнър се казва Велислав Бонев.

Русенецът е възпитаник на математическа гимназия "Баба Тонка". После завършва Военноморското училище във Варна в първите години след рухването на социализма, когато места за офицери по корабите няма. Разбира, че в България перспективите за него клонят към нула. Тръгва за Щатите, но стига само до Виена. Там е принуден да почне работа и става охранител. По-късно създава и една от водещите фирми за охранители в света. Сега държи най-елитните училища за бодигардове в Австрия, Германия и Италия, а от 4 години - и в България. Бонев развива и детективска дейност, като клиенти за разследванията му са някои от най-известните адвокатски къщи в Германия и САЩ. В Щатите става специалист по оперативни техники на американската полиция.

Бонев минава и през Израел, където става инструктор по стрелба и бодигард. Един от най-напечените случаи в кариерата му е атака на хотел в Найроби, където той и хората му пазят германски бизнесмен, пристигнал за важна сделка за страшно много пари. Нападението е брутално, а местната охрана е неподготвена и допуска купища грешки.

Естеството на работата му налага избора на псевдоним и това логично е Джеймс (от Джеймс Бонд). Днес повечето от познатите му извън семейството и бизнеса го знаят като Джеймс Бонев. Така се казва и синът му - Емилиян Джеймс Бонев. Сега той е на 7 години, но вече асистира на баща си при демонстрациите на различни защитни техники. Майката Марина е русенка, с която Бонев се запознава в Австрия, докато е студентка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай