Колин Фарел се влюбва в болно момиче

Ръсел Кроу като мафиот прави поредната си силна роля в лентата

Колин Фарел се влюбва в болно момиче | StandartNews.com

Ню Йорк. "Зимна приказка в Ню Йорк" е фентъзи история, развиваща се през ХIХ век в днешен Манхатън. Тя се върти около крадец, умиращо момиче, и летящ бял кон. Сценарият на фантастичния филм е вдъхновен от публикувания през 1983 година едноименен роман на Марк Хелприн. Авторът получава признанието на критиците за своя труд, които определят книгата като най-добрия американски роман през последните 25 години. Днес заедно с филма томчето излиза на български.

 

В центъра на сюжета е ирландецът Питър Лейк. Той е сирак, механик и крадец. В една зимна нощ той е пред портите на имение, което възнамерява да ограби. Питър си мисли, че къщата е празна, но открива, че болната дъщеря на собственика е там. Между Питър и привлекателното момиче на име Бевърли Пен се заражда необикновена любовна връзка, но общото им бъдеще е застрашено. Състоянието на Бевърли се влошава, хората около нея смятат, че тя умира, а самият Питър се превръща в мишена на безмилостния мафиот Пърли Соумс, който прави всичко възможно, за да го елиминира.

 

Режисьорът Акива Голдсман, който е и сценарист на лентата, описва филма си като "странна фантастична приказка". В главните роли ще видим Колин Фарел, Ръсел Кроу, Луси Грифитс, Кевин Кориган, Уилям Хърт, Дженифър Конъли и даже Уил Смит.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай