Коледни премиери в Музикалния театър

Местата са ограничени до запълване на 30 процента от капацитета на залата

Коледни премиери в Музикалния театър | StandartNews.com

Въпреки епидемичната обстановка в страната, Музикалният театър е подготвил празнична новогодишна програма за своите зрители до края на годината. Първата покана е за традиционния Коледно-новогодишен концерт-спектакъл в театъра. Заради големия интерес, изданията са три - на 20 декември, неделя, от 17:00 часа и на 22 и 23 декември от 19:00 часа.

Публиката ще види празнична феерия от популярни мелодии от оперети, мюзикъли и любими коледни песни. На Коледно-новогодишния спектакъл ще прозвучат и неизпълнявани досега в България музикални номера, които са много популярни в това време на годината по западноевропейските сцени.

За първи път ще прозвучи обработка на популярната коледна песен "Тиха нощ", изпълнена акапелно от квинтет солисти. Един от акцентите в програмата на спектакъла е нов аранжимент, направен за концерта от Маестро Людмил Горчев, на песента "Барселона" от Фреди Меркюри. Специално участие в концерта ще има Балет "Арабеск", който ще изпълни "Кайзер валс" от Йохан Щраус.

Режисьор на спектакъла е Явор Радованов, автор на сценария е Станислава Ризова. Сценографията е дело на Пеньо Пирозов и Георги Златанов, а зад въздействащата хореография стои почерка на прима балерината на театъра Йоанна Стоянова. Участват звездите на Музикалния театър Марияна Арсенова, Зорница Дамянова, Олга Динова, Еделина Кънева, Александър Мутафчийски, Богомил Спиров, Пеньо Пирозов, Денко Проданов, Владимир Грудков, Стефан Петков и други.

"Ние, артистите, които искаме да работим, въпреки сегашната ситуация в страната, поднасяме с много любов и надежда нашите коледно-новогодишни спектакли и ви каним да празнуваме заедно" - казва директорът на Музикалния театър Марияна Арсенова. "От името на своите колеги, които нямат търпение да се срещнат с публиката, тя кани зрители и на 29-ти декември от 19:00 часа на пищната постановка на най-обичаната и популярна оперета на Калман "Царицата на чардаша".

Кулминацията на празничните събития в Музикалния театър е на 31 декември от 17:00 часа - часове преди настъпването на Новата 2021 година, когато е новогодишния спектакъл на "Прилепът". След изключително успешното издание миналата година, театърът ще посрещне зрители и тази година на 31-ви декември. Традиционно оперетата на Краля на валса се играе във всички немскоезични държави навръх Нова година. За зрителите на Музикалния театър са подготвени много изненади и празнична томбола по време на спектакъла.

Билетите за всички спектакли са в продажба на сайта и на касата на Музикалния театър. Местата са ограничени до запълване на 30 процента от капацитета на залата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай