Книгите тази седмица

Книгите тази седмица | StandartNews.com

Пътят на щастливата жена е трънлив

Проблемите на съвременната жена по пътя към нейната емоционална зрялост не са нерешими, убеждава ни авторката. Важното е да осъзнаем, че женствеността не се изразява в самонадеяност, упорство и агресивно постигане на целите, а изисква да управляваме естествената си уязвимост и душевна сила. Когато жената е отворена към света, когато умее да получава с лекота, както и да бъде безусловно щедра и всеотдайна, тя е истинска жена.

Всяка голяма промяна започва на равнището на твоите ценности, убедена е авторката. Кобилкина отстоява схващането, че най-много енергия се съдържа в травмите, които сме придобили в детството. Излекуваме ли ги, те се превръщат в източник на неподозирана сила. Промяната в живота ни настъпва тогава, когато стане по-трудно да страдаме, отколкото да се променим.

Кой всъщност е Михаил Горбачов

Носителят на Нобелова награда за мир Михаил Горбачов отпразнува своя 80-ти рожден ден на 2 март 2011 г. Тогава се навършиха и 20 години от края на Съветския съюз. Това събитие провокира унгарския писател и историк Дьорд Далош да проследи живота на този изключителен политически феномен. И методично се заема с тази нелека задача.

Книгата му е построена на систематичен хронологичен принцип и описва как съветският лидер се справя с вътрешнополитическите проблеми на страната си, как се отнася към икономическия упадък на СССР, каква е реакцията му след аварията в Чернобил. Авторът се спира и върху активната му външна политика. Много хора си спомнят с добро за Горбачов, а също и за Елцин. Но какво всъщност се случва в краткото време на предаването на властта от единия на другия? Кои са скритите причини, довели влиятелните кръгове до бунт срещу Горбачов? Как една велика сила се разлага под натиска на вътрешни противоборства? Как може да лавира Горбачов между различните фронтове, показват записите на телефонния му разговор с Джордж Буш-старши.

Как спагети разбиват мъжки сърца

"Разбито сърце и спагети" /ИК "Слънце" е изключително смешна история за любовните неуспехи на Джулия Мeлучи, както и за апетитните рецепти, които използва, за да съблазнява мъжете и да се утешава след като връзката приключи.

Джулия готви на всевъзможни типове мъже - от любящ алкохолик до типичен нюйоркчанин, който се страхува от сериозно обвързване, застаряващ антиконформист и цели двама писатели. Всяка от любовните връзки й носи радости, сълзи и купичка спагети за капак!

Историите й за живота в Ню Йорк са преплетени със стари семейни италиански рецепти, храна за разбити сърца - идеалното ястие, с което да спечелиш сърцето на изплъзващия се любим и ужасната ?пиянска супа?, която в 4 часа сутринта й приготвя мъж, който очевидно не е Голямата любов.

Бг ченге нищи секс афера

Новият случай на частния детектив Ники Вълков изглежда проста работа: да открие едно момиче, което работи в сексвидеочат, и да го помоли да спре да се среща с популярен политик, преди да съсипе кариерата му. Но когато момичето изчезва не само от чата, а и от реалния живот, правилата на играта се променят. И Ники Вълков ще трябва да стигне по-далеч от всякога, за да открие анонимния похитител. Ще трябва да стигне до Стаята...

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай