Клуни спасява Бълок в Космоса

Режисьорът Алфонсо Куарон и синът му Джонас пишат сценария на "Гравитация"

Клуни спасява Бълок в Космоса | StandartNews.com

"Гравитация" е спиращ дъха трилър, режисиран от неколкократно номинираният за "Оскар" Алфонсо Куарон ("Големите надежди", "И твоята майка също", "Децата на хората"). А звездите в лентата са Сандра Бълок и Джордж Клуни.

Д-р Райън Стоун (Бълок) е брилянтен медицински инженер на първата си мисия под командването на ветерана астронавт Мат Ковалски (Клуни). Въпреки че всичко е рутинно, става злополука. Совалката е унищожена, а Стоун и Ковалски остават съвсем сами да се носят из космическия мрак. Оглушителната тишина им подсказва, че са загубили всякаква връзка със Земята, както и шансовете за спасение. Страхът прераства в паника с всяка глътка въздух, която изяжда малкото им останал кислород. Може би ще намерят начин да се върнат вкъщи, след като продължат още по-далеч в космоса.

Сценарият на "Гравитация" е написан от Алфонсо Куарон и сина му Джонас." Космосът представляваше интерес и за двама ни. Това е пространство, в което трудно се оцелява, отдалечено на хиляди мили от дома, което го прави идеален декор за филм. Искахме същевременно да бъде реалистична история", разказва режисьорът.

Авторите на проекта скоро установяват, че ще трябва да прехвърлят границите на кинематографията, за да пресъздадат история, която се развива изцяло при нулева гравитация. В резултат "Гравитация" се превръща в смесица от живи сцени, компютърна анимация и генерирани образи. Може би най-гениалното изобретение, използвано при снимките, е светещата кутия - кух куб, чиито вътрешни стени са направени от големи плоски панели, на които са монтирани хиляди миниатюрни LED крушки. Както предполага името, целта е да освети подходящо актьора, като например в сцената, когато Райън се върти неконтролируемо в космоса. Тим Уебър, номиниран за "Оскар" и четирикратен носител на "Еми", е лидерът на визуалните ефекти. Въпреки всички технологични постижения при заснемането на "Гравитация", основните преживявания в сюжета са тези на Райън и Ковалски.

"Филмът е за това, което ни кара да опитваме отново, когато няма светлина в края на тунела. Кое те кара да направиш поредната крачка - само за всеки случай, защото винаги си заслужава да опиташ? Райън преживява ужасяваща загуба. Когато започнах да изучавам героинята си, се запитах какво бих направила на нейно място - и си дадох сметка, че същото като нея. Тя се е затваря в себе си. Когато с Алфонсо обсъждахме образа й, стана ясно, че споделяме идентично виждане и си задаваме едни и същи въпроси. Защо се затваряме, когато ни сполети трагедия, при положение, че да бъдем с околните би ни спасило? Колко често не търсим помощ когато животът ни смазва", отбелязва Бълок.

Скарлет спасява порно маниак

Филмът "Дон Джон" е изцяло дело на актьора Джоузеф Гордън-Левит. Комедията е дебют за него като режисьор и сценарист на пълнометражни филми, а освен това звездата от "Looper: Убиец във времето" лично представя трейлъра. Главният герой е пристрастен към порното млад мъж, който безуспешно се опитва да осъществи интимна връзка в реалния живот. Скарлет Йохансон или онлайн порното, това е неговата дилема. Джо Мартело не приема нищо на сериозно, а жаждата му за секс засенчва всичко в живота му. Апартаментът, семейството, църковните посещения, роднините, колегите - всичко това става на заден план. Но дори най-хубавите неща във всекидневието му не могат да се сравнят с удоволствието и блаженството, което той изпитва докато гледа порнографски филми на компютъра си.

Не след дълго дните на Джо се насищат с в поредица от скучни и безинтересни случки, които го карат да преосмисли приоритетите си. Разочарован от положението, в което се намира, той тръгва на пътешествие в търсене на по-удовлетворяващ сексуален живот и нови предизвикателства. Но след като попада на две напълно различни жени, Джо научава много повече, отколкото е предполагал и постепенно започва да променя вижданията си за живота, отношенията и любовта. Едната е Скарлет Йохансон, която си пада по съвсем различни жанрове в киното. Другата е Джулиан Мур, която е играла порнозвезда в "Буги нощи" (1997).
"Дон Джон" ***

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай