Кийра Найтли иска да е актриса още на 3

Звездата на Лондон и Холивуд очаква второ дете

Кийра Найтли иска да е актриса още на 3 | StandartNews.com

Кийра Найтли, която е родена на 26 март 1985-а в Лондон в семейството на театралните дейци Шърман Макдоналд и Уил Найтли, решава, че иска да е актриса още на 3. На 6 вече участва в телевизионни сериали и реклами. През тийнейджърските си години влиза в аматьорски продукции по сценарий на майка й и учителката по драма в школото. Кийра е толкова убедена в кариерата си, че

напуска колежа „Ешър“

само година, след като я записват в него. Кинодебютът й през 1995-а е в романтичната драма „Селска работа“. През 1999-а Кийра се мярка в „Междузвезди войни: Епизод I“. Първата й главна роля е през 2001-а в „Принцесата на крадците“, където е дъщерята на Робин Худ. През 2002-а Найтли успява да се докосне до световната слава с участието си в спортната комедия „Ритай като Бекъм“.

Хонорарът й е $ 40 милиона

През 2003-а тя вече е стабилен кадър на Холивуд, включвайки се в култовата поредица на Дисни „Карибски пирати“. Кийра блести и в две от продълженията – през 2006-а и 2007-а. От 2003-а всяка година я гледаме в един от най-известните коледни филми на Европа - „Наистина любов“, където си партнира със своя идол Ема Томпсън. През 2005-а играе в „Гордост и предразсъдъци“, зад чиито камери се сближава с Рупър Френд, но връзката им не издържа на професионалния им стрес. За Елизабет е номинирана за „Златен глобус“ и „Оскар“. През 2008-а списание „Форбс“ обявява  Кийра за

втората най-добре платена

актриса в Холивуд. Тогава тя бе и единствената не-американка в списъка. През 2014-а влиза в „Игра на кодове“, което й носи втората номинация за „Оскар“ - този път за най-добра поддържаща партия. През октомври на 2015-а Найтли дебютира в Бродуей – в главната роля в адаптацията на Хелън Едмундсън на романа на Емил Зола „Терез Ракен“.

Кийра е била

номинирана 62 пъти

включително за „Сатурн“, „MTV“, „Избор на критиците“, „Гилдията на филмовите актьори“ и други. Досега е печелила 25 награди, включително „Избор на тийнейджърите“, „Избор на публиката“, „Емпайър“, „Hollywood Film Awards“, „Юпитер“. През 2018-а „Elle“ я провъзгласява за „Жена на годината“.

От февруари 2011-а Кийра има романс с Джеймс Ригтън от групата „Klaxons“.

Венчават се на 4 май 2013-а

През 2015-а се ражда дъщеря им, а в момента очаква втората си рожба. Общият успех на Кийра Найтли до тук се равнява на

60 милиона долара.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай