Понеделник,

Холивуд пак в застой заради Ковид

От: Агенция Стандарт -
294
Холивуд пак в застой заради Ковид
A
A
A

Холивуд отново е в застой заради Ковид. Снимките на повечето продукции са били отложени поне до средата на януари заради големия брой на инфекциите с коронавирус в Лос Анджелис, съобщи синдикатът на актьорите, предаде Франс прес, цитирана от БТА. "По-голямата част от продукциите ще бъдат спрени до втората или третата седмица на януари, ако не и до по-късно", съобщи в комюнике Гилдията на филмовите актьори.

Няколко дни по-рано здравните власти в окръг Лос Анджелис призоваха киноиндустрията да спре работа за няколко седмици по време на това катастрофално увеличаване на случаите на Ковид. Ел Ей, най-населеният окръг в САЩ с около 10 милиона жители, стана едно от основните огнища на пандемията в страната. Досега там са регистрирани около 750 000 инфекции и близо 10 000 смъртни случая.

Гилдията на филмовите актьори предприе редица инициативи в опит да поднови снимките в Холивуд след пълното им спиране през март. През септември бе сключено споразумение с големите студия и бяха засилени здравните мерки за предпазване на актьорите, главно чрез стриктно тестване. Въпреки тези предпазни мерки, дейността на филмовите студия през октомври не бе и наполовина на обичайните си нива за този период.

С изключение на няколко десетки независими филма, твърде малко дългометражни ленти бяха снимани тази година в Ел Ей. Точно обратното - бюджетните продукции подновиха снимките си извън САЩ, включително и новият "Мисията невъзможна" на Том Круз във Великобритания и Италия и сериалите "Супергърл" и "Батуоман" в Канада. Една от спънките пред подновяването на снимките в Калифорния е това, че застрахователите отказват да поемат отговорност за инциденти на снимачната площадка, свързани с коронавируса.


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com