Хитове и премиери в Столичния куклен театър

„Когато цъфне маргаритката“ от Рада Москова е първото ново заглавие

Хитове и премиери в Столичния куклен театър | StandartNews.com

Хитови спектакли и премиерни представления пълнят афиша на Столичния куклен театър. Новият сезон започна с два юбилея -  70-то представление за най-малките зрители, между 2 и 5, „Кофичка с лопатка“, и 50-то на „Косе Босе“. Овациите бяха и за „Принцесите и Змеят“ в салона на „Янко Сакъзов“, а порасналите почитатели вече се наслаждават на бродуейския мюзикъл за възрастни „Авеню Q“.

Най-новото заглавие в репертоара на елитната трупа е „Когато цъфне маргаритката“ от Рада Москова, режисьор Елза Лалева, сценография – Стефка Кювлиева, музика – Владимир Джамбазов. За какво служат цветята? Възможно ли е крехко цветенце като маргаритката да побере цялата красота и доброта на света? Мама Патица е повела своите деца, патенцата, на разходка през поляните, за да открият отговора на този важен въпрос. Пътьом срещат плашливо зайче, неуверено магаренце, кълвач-барабанист, къртица-помагачка - все приятели, които се вълнуват от красотата на маргаритката. Разбира се, всяко пътешествие крие и опасности - Лисица-измамница си е наумила да закуси с патенцата. Преминавайки през много приключения и премеждия, любопитната групичка прави своето голямо откритие - приятелството е голяма сила и винаги побеждава.

В активни репетциии е музикалният спектакъл по любимата на поколения класическа приказка „Пепеляшка“, чиято премиера ще бъде през ноември. Постановката е на Боньо Лунгов и Константин Каракостов, сценографията на Наталия Гочева, а музиката на Мишо Шишков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай