Хавиер Бардем и Джейсън Момоа се вихрят в „Дюн“

Новата екранизация на романа от Франк Хърбърт тръгва по кината на 18 декември

Хавиер Бардем и Джейсън Момоа се вихрят в „Дюн“ | StandartNews.com

От „Уорнър“ разкриха първите официални кадри от предстоящата екранизация на романа на Франк Хърбърт „Дюн“. Снимките бяха разпространени от „Vanity Fair“ и в тях се вижда звездният състав на филма в действие – Хавиер Бардем, Ребека Фъргюсън, Джейсън Момоа, Оскар Айзък, Джош Бролин, Зендая, Тимъти Шаламе.

Лентата, режисирана от Дени Вилньов – човекът зад „Блейд рънър 2“, се очаква да се появи на 18 декември. От студиото съобщиха, че продукцията ще е адаптация на първата половина на романа на Хърбърт от 1965-а. Втората половина на книгата, разбира се, ще бъде екранизирана в бъдещо продължение.

„Дюн“ е първият носител на наградата „Небюла“, връчвана от Асоциацията на писателите на научна фантастика и фентъзи в Америка. Творбата е основното вдъхновение зад „Междузвездни войни“ и „Колелото на времето“.

Действието се развива в далечното бъдеще на пустинната планета Аракис или Дюн – единственият източник на специално вещество, което е най-ценното Вселената. То наподобява наркотик, пристрастява и осигурява свръхестествени свойства – удължава живота, увеличава мозъчната дейност и дава възможността за виждане в бъдещето.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай