Халваджиян: Живеем в псевдодемокрация

Може би след 40 години ще стигнем до истинската, казва продуцентът

Халваджиян: Живеем в псевдодемокрация | StandartNews.com

„Продължаваме да живеем в псевдодемокрация. Може би след 30-40 години ще стигнем до истинската. Засега караме късен пубертет на демокрацията – с големи гнойни пъпки по лицето й, но ме притесняваме това, че много се заседяхме в него. Но ние сме си виновни. Не виждам толкова ядосани хора. На площада излязоха само 5000. Когато излязат 100 000, ще разберем, че народът се е събудил. Когато излязат един милион, тогава ще има промяна. Иска ми се да видя гражданско общество, което скача, когато му откраднат някоя свобода“, каза Маги Халваджиян в „Неделята на Нова“.

Според известния продуцент на поредните парламентарни избори ще направим същите грешки.  „Въртим се в омагьосан кръг, говорим едни и същи неща, каквито винаги сме говорили“, категоричен е Маги.

."За мен интрига е, когато има нов играч на пазара. Къде е този играч? Единствената интрига е, че може би няма да се сформира парламент. Аз гласувам, защото вярвам, че е мое задължение. Трябва да си пуснем гласа в урните. Не можеш да си неактивен и да искаш да се промени нещо", каза той. Убеден е, че Бойко Борисов отново ще спечели и ще стане премиер, но само ако иска.  

"Със Слави се видяхме. Не си говорихме с него на тая тема. Слави вярва в някакви неща, в които и аз вярвам. Не знам дали не подценява обстановката и колко дълбоко е блатото. За мен това е нещо цветно и ново и ще стискам палци. Най-лошият сценарий е, ако не се измъкнем от кръга, в който се въртим. Светът не знае накъде да потегли, защото ги няма световните лидери. Тъпчем на едно място", е мнението на Маги. 

Той призна още, че неговият идол и до днес остава баща му, който умира малко, след като навършва 50. След ранната му смърт бъдещият продуцент се учи да разчита само на себе си и това го прави много силен, защото вярва  единствено на собствената си преценка.

"Умея да продавам много добре. Но за мен парите са само средство по пътя към свободата. През всичките тези години трудно се научих на две неща - да не се хващам бързо и веднага за кобура и да броя до 10. Създадох собствената си легенда с упоритост и с постоянство. Истината е, че ние тук сме твърде малки и незначителни, че нищо не зависи от нас и затова сме склонни да създаваме легенди. Но дори и аз, който съм роден непоправим оптимист, казвам, че за последните 30 години освирепяхме", искрен е Халваджиян.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай