Камен Донев плаче за Азарян

Камен Донев каза, че дължи всичко на професора

Камен Донев плаче за Азарян  | StandartNews.com

Професорът ми каза, че съм станал голям, тогава се почувствах щастлив, призна актьорът

Камен Донев се разплака в студиото на бТВ, говорейки за любимия си професор Крикор Азарян. Диана Любенова го попита какво би му казал, ако можеше да се срещне с него днес. Камен Донев не успя да сдържи сълзите. "Той обичаше да се разхожда около руската църква и градинката пред "Кристал". Бих му казал - хайде да се разходим...", едва промълви Донев.

Утре в театър "Азарян" в НДК се играе еднократно представлението "Азарян и електрическата крушка". В него ще участват десетки ученици на Коко. "Това не е точно спектакъл. Събрали сме се да направим нещо непретенциозно. В него всеки от нас ще разкаже по няколко истории и спомени.

Вечерта се казва така, защото в един разговор преди много време той ни беше казал, че на добрия актьор му трябва просто една електрическа крушка. Че не е толкова важно как ще бъдеш облечен, как ще бъде осветлен, каква музика ще има спектакълът ти, или кой знае каква режисура. Най-важното е това, което актьорът излъчва и прави като човек и в този смисъл крушката е достатъчна", разказа Донев. Той си спомни, че последната постановка, която правели заедно - по текстове на Харолд Пинтър, била много важна за него. "Той ме извика след една репетиция, беше седнал на първия ред...Седнах до него и ми каза: "Камене, мойто момче. Ти си станал много добър артист". Той никога такива неща не е казвал - споменавал е, ако нещо му харесва, но такива обобщения си спестяваше". И аз това съм го запомнил, този миг бе много важен за мен, каза още Донев. Лилия Маравиля, Деян Донков, Мариус Куркински, Красимира Кузманова, Касиел Ноа Ашер са също част от актьорите, които ще играят в представлението утре. Донев допълни, че е възможно "Азарян и електрическата крушка" да стане редовно представление, тъй като имало голям интерес към него и билетите били бързо изкупени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай