Калин Донков се окичи с Орфеевия венец

Калин Донков се окичи с Орфеевия венец | StandartNews.com

Фестивалът "Пловдив чете" бе открит официално снощи. Концертна зала се напълни с гости за церемонията по връчването на Орфеев венец и Златна четка, както и останалата част от програмата. Преди самото награждаване, специално за публиката, бе прожектиран кратък филм за фестивала на режисьора Крум Филипов.

Наградата Орфеев венец бе присъдена на прекрасния поет Калин Донков, съобщава podtepeto.com. Кметът увенча лиричната му глава с венеца, а той, от своя страна, сподели, че за него е много висока чест да получи тази награда и да бъде сред първенците на българската поезия. За мен е изключително приятно да присъствам на това събитие освен като поет, но и като читател, каза Донков.

Златната четка бе връчена на художничката Яна Левиева за най-добро оформление на книга. Тя скромно се усмихваше и щастлива, благодари за оказаната й чест.

Фестивалът „Пловдив чете" е организиран от Божана Апостолова. Това е най-голямото ни литературно събитие за тази година. В него участват около 120 писатели, поети и художници от България и чужбина, припомни издателката.

След награждаването, на сцената излязоха Богдана Караджова, Стефан Димитров и Васил Найденов. Васко Кеца изпя всичките си емблематични песни. Той се разходи из публиката и позволи на една дама да пее с него. Събитието завърши с китни народни танци от млади танцьори и много усмивки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай