Какви промени готвят в Златните глобуси

Бордът предложи да включи поне двадесет нови членове през 2021 и да увеличи състава на асоциацията с 50 на сто

Какви промени готвят в Златните глобуси | StandartNews.com

Асоциацията на чуждестранните журналисти в Холивуд предлага реформи за засилване на многообразието при наградите "Златен глобус".

В писмо до членовете бордът предлага няколко стъпки за диверсификация, сред които назначаване на ръководител по многообразието, привличане на чернокожи журналисти и разширяване на подбора на потенциални членове.

Бордът предложи да включи поне двадесет нови членове през 2021 г. и да увеличи състава на асоциацията с 50 на сто през следващите осемнадесет месеца. Промените трябва да бъдат одобрени от настоящите членове на асоциацията и ще бъдат обсъдени на следващото й заседание, се посочва в писмото. "Създадохме пътна карта за трансформация в нашата организация", изтъква бордът. 

Предложенията идват след разследване, публикувано през февруари от в."Лос Анджелис таймс". От него стана ясно, че няма чернокожи сред 87-те членове на асоциацията. Изданието постави и отколешни етични въпроси за близката връзка между асоциацията и филмовите студиа, която може да повлияе избора на номинирани и победители за наградите "Златен глобус". Разкритията помрачиха церемонията за наградите "Златен глобус" през февруари, която е водеща в наградния холивудски сезон с кулминация наградите "Оскар", връчени тази година през април.

От борда на Асоциацията на чуждестранните журналисти в Холивуд посочиха, че са изготвили препоръките въз основа на мненията на външни съветници и експерти, както и на медийни партньори. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай