Изумителна сума за картината на Теодор Ушев

Добра кауза

Изумителна сума за картината на Теодор Ушев | StandartNews.com

По време на благотворителен търг за осигуряване на равен достъп до качествено образование за всички ученици в България , картината на Теодор Ушев привлече вниманието и бе продадена за 78 хиляди лева.Той предложи свое произведение на частни колекционери по време на Благотворителния търг на звездите, който се проведе на 18 октомври в София, съобщават от фондация "Заедно в час", цитирана от БТА.

Организатори на Благотворителния търг на звездите са фондация "Заедно в час" в партньорство с Българския форум на бизнес лидерите. Събитието се проведе за 12-а поредна година, като обедини бизнес лидери, социално отговорни компании и популярни личности около каузата за подобряване на българското образование.

Общата събрана сума от търга на фондация "Заедно в час" е над 400 000 лв за осигуряването на равен достъп до качествено образование за всяко дете, казват от екипа на фондацията.

В тазгодишното издание на търга се включиха общо 19 популярни личности и близо 200 гости от над 80 компании, които заедно набраха над 400 000 лв. Сумата е рекордна за събитието и ще бъде изцяло инвестирана в работата на фондация "Заедно в час" и обучението и подкрепата на училищни екипи в програмата "Училища за пример".

Освен за произведението на Теодор Ушев, в търга се включиха певицата Керана, поетът Иван Ланджев, професионалният коуч Веселка Цочева - Донкова, алпинистката Силвия Аздреева, боксьорът Тервел Пулев, актрисите Яна Маринова и Кристина Верославова, виненият експерт Яна Петкова и журналистката Ива Дойчинова.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай