Изненада! Българска песен счупи всички рекорди в Америка

Изпревари над 300 парчета

Изненада! Българска песен счупи всички рекорди в Америка | StandartNews.com

Кавърът на известната песен “Здравей, как си приятелю!” се яви на кънтри конкурса “Country Top 40”САЩ. Там тя показа зашеметителен успех. В американската класация има още една наша песен. Това е “Живей за мига” на Роси Кирилова.

Новото предложение за майското издание на класацията е "Hello My Friend". Преодолявайки конкуренцията на повече от 300 нови предложения, песента се класира и зае 23- то място.Английският текст, аранжиментьт и изплнението отново са на Нейко Генчев (Барни Есвил). А песента е позната и любима на поколения българи - "Здравей, как си приятелю", на композитора Стефан Диомов.

Барни Есвил изплнява песента в дует с младата контри звезда от Нешвил Сара Харалсьн. От Нешвил са и студийните музиканти, които участват в записа, а постпродукцията е дело отново на "Макс Саунд студио" на легендарния китарист на "Диана Експрес" Максим Горанов.

Нейко Генчев уточни, че класацията "Country Top 40° се формира от мненията на повече от 1000 водещи на предавания за кънтри музика, диджеи и журналисти, и се изльчва от 1000 радиостанции в света, които контри радиото от Нешвил снабдява с аудио и видео клипове и с нови предложения.

Класирането директно на 23 място в тази световна класация е безпрецедентен успех за бьлгарската музика, която вече заема място сред най-добрите в този жанр, подчерта пред БТА Нейко Генчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай