Изложба за Палестина в община Благоевград

Изложба за Палестина в община Благоевград | StandartNews.com

Посланикът Ахмед ал Мадбух иска културен обмен с града

Посолството на Палестина в страната ни ще представи експозиция от фотоси „Палестина - Светата земя" във фоайето на община Благоевград. Откриването на изложбата ще е на 26 март, четвъртък, от 18.00 часа.

Експозицията от фотоси представя исторически и културни забележителности на Палестина. Жители и гости на Благоевград ще могат да видят „Синята Джамия Ал Акса", изработена от седеф, Корана с корици в седефен обков и „Тайната вечеря", изработена от дърво. Сред уникалните експонати са и специфични предмети от бита и сувенири от седеф, част от древната култура, история и мистика на палестинската земя. Предметите са част от етнографската изложба „Изкуството на Палестина".

Община Благоевград е избрана за домакин на изложбата лично от Н.Пр. д-р Ахмед ал Мадбух, извънреден и пълномощен посланик в България, който описва областния център като „богата на природни красоти земя". Желанието на дипломата е да осъществи връзка с кмета на община Благоевград Атанас Камбитов и заедно да положат основите на културен обмен и партньорство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай