Вторник,

Изложба на непознати творби на Гоген в Ню Йорк

От: Failed to load user -
906
Изложба на непознати творби на Гоген в Ню Йорк
A
A
A

Ню Йорк. Нова изложба ще бъде открита в Музея за модерно изкуство в Ню Йорк, която ще бъде посветена на непознат аспект от творчеството на Пол Гоген – графично творчество, рисунки и тяхната връзка с популярните му картини и скулптури, пише сайтът Artprice.

 

Експозицията е под наслов "Гоген: Метаморфози" и ще отвори врати на 8-и март, като ще представи общо над 150 творби, включващи 120 произведения върху хартия, както и 30 живописни платна и скулптури. За първи път изложба обръща погледа на любителите към тази важна част от творчеството на прочутия художник, отразяваща експериментите, които той е правил с помощта на редица изразни средства – от радикално "примитивни" гравюри върху дърво, до грижливо създадени акварели монотипии върху голям формат. Творческият процес при Гоген често включва повтаряне и комбиниране на ключови мотиви от едно изображение в друго, което им позволява с течение на времето да се развиват и разгръщат.

 

Художникът използва едва доловими текстурни повърхности, както и нюансирани цветове и случайни щрихи, които се дължат на престоя му в Южния Пасифик, където прекарва по-голямата част от последните 12 години от своя живот.

 

Експозицията ще бъде на разположение до 8 юни 2014 г., като ще бъде придружена от специален семинар, посветен на неговото творчество. 


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички