Из новите книги на книжния пазар

Из новите книги на книжния пазар | StandartNews.com

Истории от книжната борса

Издателката и майсторка на късия разказ Весела Люцканова е събрала своите "истински истории с истински герои" от книжната борса. "Изтърпях почти две години там с доброто и лошото в тях. Търсех упорито и кладенеца, стигнах до него, но и до тресавището на безнадеждността. Защото повечето от работещите там строяха своя затвор, без да мислят за полета на духа си. И аз направих първата крачка.", изповядва се писателката. Историите на Люцканова ще се прочетат с интерес не само от хората в издателския бранш, но и от всички, които не могат без книга до възглавницата.

Четем трилър на Стивън Уотсън

Тя обича съпруга си. Но е обсебена от непознат.
Героинята на Уотсън е всеотдайна майка, но рискува да й отнемат детето. Решена е да действа. С определена цел. Но стига твърде далече. Джулия е невинна. Но заради нея умират хора. Тя има два живота, но може да загуби и двата. Психологическият трилър на Уотсън излиза с клеймото на "Обсидиан". Книгата вече е преведена в 43 страни.

Да опитомиш дракон

Леденият дракон е легендарно и страховито създание, което никой човек не е успял да опитоми. Когато прелита в небесата, оставя след себе си опустошена, замръзнала земя. Но малката Адара не се бои, защото тя е дете на зимата, родено в лют мраз. На четири годинки тя вече го докосва, а на пет се качва на широкия му леден гръб. Издава "Бард".

Как се живее с три майки?

"Ман" (ИК "Колибри") е дело на канадската писателка от виетнамски произход Ким Тхуи, чийто дебютен роман "Ру" познава българската публика. Ман има три майки - едната я е родила, другата я е закърмила, третата я е отгледала: "С мама не си приличаме. Тя е ниска, а аз съм висока. Тя е с матова кожа, а моята е като на френска кукла. Тя има дупка в прасеца, а аз - в сърцето."

Тъкмо третата, последната майка й намира съпруг - самотен виетнамски ресторантьор, който живее в Монреал...

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай