Истерия по Наско от X Factor

17-годишният баскетболист на "Черно море" е сензацията на шоуто

Истерия по Наско от X Factor | StandartNews.com

София. Накъдето и да се обърне Наско, все му предписват голяма слава, голямо бъдеще. Под коша, на сцената. На 17 е, а играе баскетбол с 19-годишните в юношеския отбор на "Черно море". Шампиони са на България за тази година в тяхната възрастова група. На сцената на X Factor всеки път обира най-големите овации и скромността му е изправена пред предизвикателство - често чува, че ще бъде звезда. Само да постне нещо във Фейсбук, и за час събира по 8000 харесвания. Пред "Стандарт" той призна обаче, че мечтае да е актьор или да се отдаде на корабостроене. И критиците признават, че стъпи ли на сцената, я владее с лекота. Защото се забавлява и определено носи X Factor в себе си. Наричат го новата сензация. Кой е той?

Хари Потър и Стаята на тайните

Тийнът от Варна, който е единственият претендент за поста "българския Еминем", позарязал даскалото заради шоуто. Както и тренировките. Понеделник и вторник са дните, когато се мярка в клас. В залата влиза в събота, неделя, понеделник и вторник. Директорът и класната му в математическата гимназия във Варна "Петър Берон", където той учи с профил физика, са му влезли в положение. Разписали са му отпуската, радват се и го подкрепят, но държат поне тези два дни да е редовен. Така стоят нещата и с отбора по баскетбол, където Наско е атакуващ гард. Родителите му понякога мрънкат, защото държат на образованието му, но също му стискат палци в музикалната надпревара. Единствено дете е и затова го държат изкъсо.

За музиката и римите

"Twenty five-eight, N-Cube the great, pushin rhymes like weight" са част от стиховете му, които можеш да видиш в тетрадките редом до записките физика. Постоянно ходи със слушалки, мисли музика и щом стигне до листа, излива всичко. Има вече 40 авторски парчета. "Влече ме и корабостроенето. Много се интересувам от това. Искам да направя голям кораб", споделя синеокият чаровник. Книгите, които чете, са енциклопедии и Хари Потър.

Както е редно за уважаващ себе си рапър, в един момент трябва да се снима във филм. Така е било и с DMX, Айс Кюб, Айс Ти пр. Наско също иска да играе в много як екшън.

Пада си по умни мацки

Наско харесва умни, красиви, амбициозни момичета, които "да не мразят спортните активности". Момчето вече усеща що е то тежестта на славата. Няма си приятелка, но фенки има в изобилие. Причакват го и пред дома му, по неведоми пътища достигат до телефонния му номер и го засипват със закачки. "Пишат ми и във Фейсбук и аз се старая да отговоря на всяко съобщение. Заговарят ме, все едно отдавна се познаваме. Като ги питам с кого говоря, отвръщат ми: "Тайна", усмихва се чаровникът, който е любимец и на публиката, и на колегите си в шоуто. Но любовта на момичетата не свършва дотук. Девойки от цяла България и най-вече от София изписват на дъските в училище номера на Наско, на когото да се гласува за подкрепа.

Шампион по кош

Мачът, който никога няма да забрави, е от пролетта, когато играли за Купата на България и 10 минути преди края губели с 15 точки. "И за това кратко време успяхме да се върнем обратно и даже да спечелим", радва се той. Тогава "Черно море" в групата, родени през 1996 г., печели срещу "Балкан" Ботевград на финала в София. Наско играе с по-големи от него, защото треньорите му решили, че така ще се развие по-бързо.

За разлика от имиджа на лошо момче, който върви за ръка с хип-хопа, той е добряк и всички го харесват.

Треньорът: На сцената е съвсем друг

Георги Бакалов, треньорът на Наско по баскетбол, пуснал младежа да се изява в шоуто. Целият отбор му стиска палци и се вълнува за победа. "Той е много умно момче, отличник е. Има силен характер и иска да е пръв. И преди много го харесваха момичетата, но откакто е в шоуто, всеки път има групички, които идват да го гледат в залата. Той е съвсем различен на сцената, не е какъвто се проявява на баскетболното игрище и все едно виждам друг Наско. Там е толкова уверен, предразположен, все едно е в свои води. Явно менторката му Саня се справя по-добре от мен като треньор", скромно отбелязва Бакалов. Като играч Наско е агресивен, пробивен, много добре играе в защита и умело подава топката. Прави впечатление през 2012-а на републиканско по баскет в Самоков, където изиграва много решаваща роля за отбора си и може да се каже, че благодарение на него печелят.

Класната: Герой е на цяла Варна

Наско е герой не само на XI "з", не само на математическата гимназия, но и на цяла Варна, разказва с гордост класната му Надежда Апостолова. Тя му преподава по български език и литература. "Много интелигентно момче, усърден е и успява да съчетае всичко и да го направи добре. Много е интересен - хем е тих, непретенциозен, хем много комуникативен. Той има повод за самочувствие, но никога не го е демонстрирал по показен начин. Отличник е и не се сещам нито една пакост да е направил. Закъсняваше само в VIII клас, когато бяхме втора смяна, защото тичаше от тренировка на училище. Той толкова се старае, че си носи учебниците в раницата и във влака между София и Варна си учи уроците. Затова обмисляме да му удължим срока", описва го класната. Пред училището му се тълпят за автографи. Директорът на школото Павлин Петков се шегува, че по цял ден разписва неизвинените му отсъствия, но всичко става по регламент и закон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай