Искрен влуди с бийтбокс ритми

Искрен Тончев-Искрата отдавна е герой на бийтбокс сцената

Искрен влуди с бийтбокс ритми  | StandartNews.com

Искрен Тончев-Искрата изправи на крака публика и жури в "България търси талант". Благодарение на перфектното си бийтбокс изпълнение на музикален влак той получи три "да" и продължи напред. Само Любен Дилов-син не се впечатли особено от дарбата му.

Искрен е бургазлия, но от известно време живее в София. Той е национален шампион по бийтбокс за 2011-а и е представял България на световното първенство в Берлин през 2012-а. Искрата е израснал в музикално семейство и е по сцените от малък. Бийтбоксът е негова страст от 9 години. Зарибява се само от видео на майстор в бранша. Запален е и по бойните спортове и заради това си хоби преживява доста тежък период. По време на тренировки чупи носа си, претърпява операция и губи гласа си за пет месеца. Обикаля цялата страна по лекари, но никой не може да му помогне. "Тогава се научих да слушам повече и да оценявам малките неща - като обикновен разговор, който приемаш за даденост", казва Искрата. Но той преживява и този труден момент, благодарение на упоритостта си - разчита изцяло на алтернативната медицина като диета и билки. Лекува се повече от шест месеца.

Искрен е и композитор, и музикант. Работил е по аранжиментите на песните "Теб си пожелах" и "Единствената". Участвал в проекта на Софийската филхармония "Рицарска история" с Ангел Ковачев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай