Ирен Кривошиева с изповед за Ламбо

Тя обясни, че вече е избрано мястото, на което ще бъде изграден бюстът на обичания актьор и преподавател

Ирен Кривошиева с изповед за Ламбо | StandartNews.com

На Черешова Задушница своите спомени за големия Стефан Данаилов разказа Ирен Кривошиева - жената, дала живот на единственото дете на Ламбо.

Преди личните спомени тя обясни, че вече е избрано мястото, на което ще бъде изграден бюстът на обичания актьор и преподавател. То е в градинката до Народния театър в София, а локацията избрал техният общ син Владимир. Паметникът ще изработи дългогодишният приятел на Стефан Данаилов – скулпторът Вежди Рашидов.

Кривошиева сподели, че се покайва за грешките в живота си. Актрисата си спомня и за живота си в САЩ. „Америка се оказа много твърд залък за мен да е покоря, но ми беше много полезна”, категорична е Ирен Кривошиева.

Връщайки лентата назад, тя разказа за първата си среща със Стефан Данаилов. Това се случило по време на Варненския фестивал, на който и двамата трябвало да получат награди. Младата актриса се наредила след легендарния вече Ламбо и навела поглед надолу, смутена от близостта с големия актьор. "Абе, тия младите въобще пък не поздравяват", реагирал Данаилов. "аз толкова го намразих! Това беше първата ни среща. И си казвам - животът върти колело и минава през всички чувства. Не мога да кажа, че аз съм изпитвала винаги любов. Но връзката на първото чувство като че ли доминираше".

Кривошиева допълни, че "желанието да имат дете" със Стефан Данаилов било преекспонирано с "митове в нашето малко общество". "Само ние двама знаем кое какво е и как е и как сме го допуснали. Не е игла да го скриеш в купа сено, а е цял човек". 

Тя допълни, че синът им Влади бил "същия като него": "Ходи като него, движи се като него, мисли като него и се държи с мен по същия начин". 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай