И Махершала Али става боксова легенда

Носителят на „Оскар“ ще се превъплъти в първия афроамерикански шампион в тежка категория

И Махершала Али става боксова легенда | StandartNews.com

Носителят на „Оскар“ Махершала Али („Зелената книга“) ще се превъплъти в култов спортист в бъдещ проект на HBO, предадоха от Variety. Следвайки примера на Джейми Фокс, който обяви, че ще играе Майк Тайсън, Али ще влезе в кожата на покойната боксова легенда Джак Джонсън в предстоящия минисериал „Unruly“, състоящ се от 6 епизода. Продукцията ще е базирана на документалния филм и книга от 2004-а „Unforgivable Blackness: The Rise and Fall of Jack Johnson“, посветени на живота и кариерата на първия афроамерикански шампион по бокс в тежка категория.

Сериалът ще е продуциран от самия актьор, както и от Том Ханкс. Сценарист е Доминик Морисо. По проекта се работи от 2013-а насам.

Това обаче няма да е първият път, в който Али се превъплъщава в боксовата легенда. Актьорът изигра Джонсън през 2000-а в театралната постановка „The Great White Hope“. Носителят на „Оскар“ неведнъж е изразявал желанието си да влезе в кожата на култовия спортист и на екрана.

„Unruly“ ще представи истината за живота на Джак Джонсън, без каквито и да е недомлъвки. Ще бъде показано как чернокожият боксьор се изкачва до върха на ринга, но плаща скъпо заради цвета на кожата си и своето неподчинение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай