Художничка дебютира с плаваща изложба на борда на "Роял Хелена"

Художничка дебютира с плаваща изложба на борда на "Роял Хелена" | StandartNews.com

Дебют на вода прави младата художничка Моника Йорданова. Нейната плаваща изложба на борда на учебен ветроход „Роял Хелена" представя уменията й да рисува морски сюжети. В продължение на месец гостите на кораба ще видят трилогията, в която са представени вълнуващи моменти от историята на баркентината, сред които блестящото участие в международната регата Тол Шипс 2014 г.

За пръв път публиката ще види портрет на цар Борис III с лятна морска униформа. Консултант на творбата, която разкрива класата на Моника Йорданова и в портрета, е морският експерт и историк Атанас Панайотов. Цар Борис III е сред видните фигури, които са влезли в историята с усилията си да развият бойния и търговския флот на България, както и морската култура на българите.

„Имам особено отношение към морето като тема, защото то дава възможност да се изразят много и различни емоционални състояния", казва Моника Йорданова. Тя живее и твори в Русе и е завършила живопис във Великотърновския университет. През октомври морските сюжети ще бъдат видяни в София, за където художничката подготвя мащабна изложба.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай