Хеви метълът вече се изучава като наука

Хеви метълът вече се изучава като наука  | StandartNews.com

Нотингам. Хеви метълът вече е академична специалност. Специалността е открита в Нотингамския университет (Nothingam's New College).

Курсът предлага на студентите възможността да изучават как да композират и изпълняват хеви метъл музика.

Новият курс "История и влияние на хеви метъла в обществото" е разработен от Лиъм Малой, а студентите, избрали да получат задълбочени знания в областта, ще могат да се сдобият със същите научни степени, както и останалите им колеги, завършили право, филология, география и др, информира avtora.com.

В програмата на специалността са включени предмети, свързани със задълбочено изследване на генезиса и историята на хеви метъла, връзката му с философията и религията, както и с обществения живот и политиката. Ще бъде обърнато внимание и на тънкостите на музикалния бизнес.

В същото време обаче се появиха и мнения срещу новата специалност, които я описват като "прекалено лесна възможност".

"Може би изглежда атрактивно за някои хора. Но всъщност няма нужда от научна степен. Това е загуба на време", това заяви за BBC председателя на кампанията Real Education Крис МакГъвърн.

Основателят на специалността Малой обаче се защити. "В миналото, хеви метълът не е бил взиман на сериозно, и липса академична тежест в сравнение с другите жанрове като джаз и класическата музика."

Курсът стартира през септември. Продължителността на академичния курс е две години, след завършването на които желаещите да станат бакалаври по специалността ще трябва да учат и да пътуват още два семестъра.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай