Горбачов - герой на спектакъл в Москва

Първият и единствен президент на СССР беше и сред първите зрители на спектакъла

Горбачов - герой на спектакъл в Москва | StandartNews.com

Държавният театър на нациите в Москва представи спектакъла "Горбачов" на латвийския режисьор Алвис Херманис, като един от първите зрители бе първият и единствен президент на СССР Михаил Горбачов, съобщава ТАСС, цитирана от БТА. Премиерните представления са на 10, 11, 14, 16 и 17 октомври.

Пред ТАСС Горбачов сподели, че различни театрални и кинодейци, включително и от САЩ, са се обръщали към него с разрешение да разкажат историята на живота му. Но това право получили само отдавнашните му приятели Евгений Миронов и Чулпан Хаматова.

В спектакъла има само две роли - на Горбачов и на съпругата му Раиса Максимовна, които се изпълняват от народния артист Евгений Миронов и от народната артистка Чулпан Хаматова. Спектакълът започва с разказ за корените на Михаил и Раиса Горбачови, за тяхното детство, юношество, първата им среща, сватбата им, семейния им живот и важните действия на Михаил Горбачов по пътя към поста на държавен глава. Показана е и обществената дейност на Раиса Горбачова, тежкото й заболяване и смъртта й.

Режисьорът Алвис Херманис е и автор на сценографията. Той казва, че "Горбачов" не е спектакъл за политика, а за една удивителна семейна двойка, на която било писано да промени света и в много отношения да изпревари времето си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай