Гледаме Владо Пенев слаб и без брада

Владо Пенев като инспектор Попов - с бяла коса и брада

Гледаме Владо Пенев слаб и без брада | StandartNews.com

Снимахме филма преди 5 години, сега съм побелял и закръглен заради "Под прикритие", споделя бившият служебен министър на културата

В "Прелюбодеяние" топактьорът е строен, с черна коса и голо лице

Владо Пенев ще премине по червения килим с посребрена коса и бяла брада - като същински инспектор Попов от "Под прикритие", чиято съдба е претърпяла умопомрачителен обрат и го е изпратила в затвора след убийството на Джаро. Дефилето е на 3 февруари, когато в зала номер едно на НДК ще се завърти софийската премиера на "Прелюбодение" - филмът, който Явор Веселинов засне преди 5 години. Именно в лентата, посветена на страстите в един любовен четириъгълник, бившият служебен министър на културата е строен и с голо лице.

"Изглеждах по съвсем различен начин. Всъщност тогава много неща се случиха различно - всички ние участвахме в проекта без хонорари. Без участието на държавата, без субсидии от нея. Заради идеята, в името на изкуството. Какво по-прекрасно от това? Но, внимание: не бива да се работи без пари. Киното ни трябва да произвежда много и срещу адекватно заплащане. "Прелюбодеяние" е камерна история - много приятна, много душевна. За човека извън социалната действителност, която ни задушава в реалността - извън злободневието, извън новините, извън гадостите, извън вечните статистики колко българите сме бедни, гадни, мръсни и зли, извън Европейския съюз и неговите финикийски знаци или проблеми", споделя Пенев. Той споделя, че вече постепенно влиза във форма след смъртта на майка му през есента. В момента се е посветил на инспектор Попов и на последния сезон на "Под прикритие", а едва след това ще мисли за нов режисьорски спектакъл. Със Силвия Лулчева стягат куфари за края на април, когато ще прелетят над океана, за да играят изключително зрелищното си представление "Дуети" в Америка.

Пенев в "Прелюбодеяние" в комбина с младоците Ованес Торосян, който преди 5 години не играеше във всеки бг филм, Лидия Инджова - която по-късно се установи в Брюксел в търсене на нов късмет, Полин Лалова, Леонид Йовчев...
Пред камерите са и печените Любо Нейков и Касиел Ноа Ашер. Интригата е между бащата Александър - известен физик, и 19-годишният му син Виктор. Таткото е застаряващ чаровник и добра партия, от което се възползва влюбената в него студентка Поли. Докато нещата от живота не идват на мястото си. Нищо неподозиращият родител се опитва да наложи представата си за красотата в общуването - но напразно, съдбата отново има други намерения. Веселинов, който е и френски възпитаник, предлага изискан разказ за най-интимните измерения на живеенето. Той е един от режисьорите на документалния филм "Кустурица. Балкански хулиган" и монтира "45 по Азарян" - и двете заглавия имат серия от наши и чужди отличия.

Междувременно стана ясно, че Димитър Коцев-Шошо ще представи за първи път новата си творба "Баща ми, майка ми, сестра ми" на 20-ия "София филм фест" през март. Историята е за сестрите Ива и Мая, които имат общ баща и различни майки. Те учат в едно и също училище, а основното им забавление е да коментират скритите тайни на преподавателите. Докато не разкриват истински необичайна тайна. "Това е филм, чрез който искам да споделя обичта си към хората. Вярвам в думите на Том Робинс, че никога не е късно да имаш щастливо детство - и същевременно зная, че хората порастват чрез своите загуби. Може ли убийството да бъде акт на обич? И тъй като филмът е произведение на изкуството, той няма претенция, че е последна инстанция по темата", казва Шошо. Градският сюжет се случва в естествения декор на София - Зоопарка, Борисовата градина, метростанциите и други емблематични за столицата места.

В главните роли са младите Александра Костова и Радина Боршош и прочутите Юлиан Вергов, Ани Пападополу, Радена Вълканова, Валентин Ганев и Станимир Гъмов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай