Гласувайте за песента на България за Евровизия

Помогнете на Виктория да избере песента, която ще прозвучи на най-голямата музикална надпревара в света!

Гласувайте за песента на България за Евровизия | StandartNews.com

Виктория представи последната композиция от дебютния й албум "a little dramatic". "Growing Up is Getting Old" е мелодична и красива балада, разказваща за това как понякога не искаме да пораснем и е финалното предложение от певицата за песен за Евровизия 2021. 

От 19 февруари ще бъде активна специално създадената платформа Bulgaria2021.com, където музикални фенове от цял свят ще помогнат на Виктория и екипа ѝ да изберат песента, която ще прозвучи за България на най-голямата музикална надпревара в света.

Виктория казва за песента: "Growing Up is Getting Old” е много лична песен за мен. Може да пораснеш като човек по много различни начини. Понякога да се върнеш към корените си, към мястото, къде се чувстваш най-сигурен и себе си, и към хората, които обичаш, е начинът да намериш своето призвание в живота. Това е и моята история. Когато слушам тази песен, си мисля за моя баща, моята майка, сестра ми, приятелите ми. Хората, които са всичко за мен".

"Growing Up is Getting Old" е дело на Виктория и екип от шведски композитори и музикални продуценти: Мая Налани, Хелена Ларсон и Оливър Бьорквал. За процеса по написването на песента българката разказа: "Това е една от първите песни, в които участвах като автор на музика и текст. Създадохме я още през лятото на 2019-а. Песента се роди от една моя идея - за тази фраза "growing up is getting old". След това с Мая, Хелена и Оливър изградихме песента около нея и смятам, че се получи една много красива композиция. Това, което отличава песента, е използването на живи инструменти. Надявам се, че хората ще се влюбят в тази песен".

През последните пет дни Виктория публикува "Imaginary Friend", "Growing Up Is Getting Old", "Dive Into Unknown", "Phantom Pain", "The Funeral Song", а през ноември 2020 година беше премиерата на "Ugly Cry". Всяка една от изброените песни може да представи България пред близо 200 милиона зрители на най-голямата музикална сцена в Европа. Виктория и екипът й призовават музикалните фенове да споделят мнението си за композициите, за да помогнат в избора на песен. Всеки може да остави коментар в специално създадената платформа Bulgaria2021.com до 1 март. Виктория изтъква, че всяко изпратено мнение е изключително ценно и ще бъде взето под внимание.

Двата полуфинала и големият финал на Евровизия 2021 ще бъдат излъчени на живо от Ротердам на 18, 20 и 22 май от 22:00 часа по БНТ 1. Виктория ще вземе участие във втория полуфинал на 20 май.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай