Георги Христов: Тънем в пошлост и бездарие, няма държава

И аз ходя в тоалетната, не съм звезда, казва големият певец

Георги Христов: Тънем в пошлост и бездарие, няма държава | StandartNews.com

След като няколко пъти концертите му бяха отлагани заради пандемията, Георги Христов излиза за грандиозно шоу на 10 ноември в зала едно на НДК. С него на сцената ще бъде групата му „Черно и бяло“, а специален гост е студентската му любов Нели Рангелова. „Откраднаха три години от живота ни“, обобщи той последиците от различните степени на локдаун и войната в Украйна. В "Тази неделя" артистът сподели още, че новата му песен „Предатели, играещи приятели“ напълно описва ежедневните ситуации. „Заобиколени сме от пошлост от бездарие. Можещият човек стои встрани, той не е нагъл. Държавата - ако въобще нещо е останало от нея, захвърли културата на боклука на историята." 

И веднага цитира главоломното качване на цените, уточнявайки, че и той е като всички останали – влиза в магазина и изпада шок от цифрите върху етикетите. „Не съм звезда - и аз ходя до тоалетната. Георги Христов съм само на сцената, ако ми остане време да стигна до нея, след като приключа със задълженията си на поет, композитор, аранжор, продуцент, импресарио, шеф на транспорта, пиара и какво ли не още“.             

Признава, че почти винаги е сам, но едва преди пет години се е почувствал самотен – тогава си отива майка му, която живее неговия живот. Преди всяко изпълнение казва особена молитва: „Майко, пея за теб и за всички души на небето“. Най-важния урок на майка му е да не се променя, да отстоява себе си, без, разбира се, да пречи на другите. Няма партньор до себе си. Единствената любов, която не му изневерява през годините, е музиката. „Женен съм за песента“, твърди той. На ген отдава младежкото си излъчване.  За специалния си режим дебело подчертава: „Пия алкохол в чаша, пълна догоре с лед. Консумирам само газирана вода, зимата ходя разгърден. Но гласът ми е най-силният. Колкото повече робуваш на нещо, толковаповече то става по-нежно и е по-склонно на заболявания“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай