Георги Христов: Оскотяхме

Обичта е по-ценна от любовта, казва певецът

Георги Христов: Оскотяхме | StandartNews.com

„През последните десетилетия оскотяхме. Забравихме какво е доброта, какво е съчувствие, забравихме да бъдем човечни. Щастието е друго нещо – то не е в парите, въпреки че те наистина дават сигурност за следващия ден“, каза Георги Христов навръх Коледа в „Преди обед“. Според прочутия певец сега е моментът да се сплотим като нация и да помогнем на тези, които имат нужда -  емоционална, психологическа, а „защо не и с къшей хляб - нищо не ни струва“.

„Обичта е най-важната – да предложиш безвъзмездно топлина. Тя дори е по-важна от любовта, не че я отричам“, категоричен е Жоро Христов. А най-щастливите му Коледи през детството носили аромата на баклавите, които баба му правила – една тукашна и друга по рецепта от гръцко-македонския край, откъдето е родът му. Най-тежката му Коледа е първата без майка му.  Жоро Христов е убеден, че човек трябва да забравя лошите спомени, въпреки че и досега помни как авторите на текста и аранжимента на „Бог се роди, Коледо“ се скарали помежду си и в резултат на скандала му забранили да изпълнява празничния хит. Той обаче написал свои думи и продължил.

Поп асът вече е записал половината песни от новия си албум „40“, който би трябвало да излезе през 2021-ва в чест на юбилея от началото на възходящата му кариера.  Между тях има и по-стари, които не са придобили полагащата им се популярност във времето, и шест-седем съвсем пресни. Парчето, което е направил съвсем наскоро с двама близки приятели, е „Искам само“  - по стихове на Силвия Михайлова и с музика на Джани Фиорентино,  с когото имат вече няколко съвместни проекта. Концертът му в зала 1 на НДК обаче е отложен за 4 ноември 2021-ва заради коронакризата.      

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай