Вторник,

Фото-изложба "Имам си една мечта" за сирийските деца-бежанци

От: Failed to load user -
1205
Фото-изложба "Имам си една мечта" за сирийските деца-бежанци
A
A
A

София. Откриват фото-изложбата "Имам си една мечта", посветена на сирийските деца-бежанци в България в сряда от 12.30 часа във Втора английска гимназия. Събитието се състои с подкрепата на УНИЦЕФ и любезното съдействие на Столична община и МОН.  

Откриването е част от поредица посещения и експозиране на снимки от изложбата в различни столични училища и училища в страната.

На учениците ще бъде показан и кратък документален филм, показващ живота на бежанците на турско-сирийската граница, а по-късно ще се проведе дискусия между деца-бежанци от Сирия и техните български връстници. Бежанците ще изпълнят две песни на български език и ще покажат традиционното арабско изкуство за изрисуване с къна.

В предварителната среща българските ученици проявиха желание да организират съвместно с бежанците спортни и музикални меропрития и да стартират кампания за събиране на учебни пособия за децата-бежанци, които да им предадат лично в един от центровете.

Целта от този проект в софийски училища и в училища в други градове е да насърчи взаимното опознаване и общуване, да научи децата на съпричастност и добротворство.


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички