Фънки и компания забиват в Германия

„Веселата карета“ на Елин Рахнев гостува в Мюнхен, Берлин и Кьолн

Фънки и компания забиват в Германия | StandartNews.com

Тончо Токмакчиев, Мая Бежанска, Димитър Баненкин и колегите им хасковската трупа Николета Малчева, Добриела Попова, Стелиян Николов и Емануил Костадинов, предвождани от драматурга режисьор Елин Рахнев и бас китариста актьор Димитър Ковачев-Фънки гастролират в Германия. Колоритната компания ще представи на сънародниците ни своя истински хит „Веселата карета“ – на 16 ноември в Мюнхен, на 17 ноември в Берлин и на 18 ноември в Кьолн, а турнето е организирано от Катя Костова и Арт театър.

С ролята си на погребален агент в авторския спектакъл на Елин Рахнев прочутият музикант дебютира на театралната сцена. След супер успешни гастроли из родината сега звездите очакват с нетърпение срещите с българите във федералната република. 

Фънки го играе Разцветников – класически измамник, който свири на най-тънките струни в душите на хората. „Емоциите, които носи по пътя си тази карета, всъщност са весело-тъжни. Посланието й е да не се притесняваме от смъртта, да не се притесняваме и от живота - защото и горе, и долу сме едни и същи. Всъщност съществуваме в голямо казино и всеки сам избира цвета, на който да заложи. И каквото стане!“, казва Елин Рахнев. Самият Фънки споделя: „Имах епизодична роля в „Столичани в повече“, но трябваше предимно да ям хлебарки. Когато Елин ми предложи да се включва в постановката му, първо се стъписах, но сега съм доволен от решението си.  Изключително ми е интересно в кухнята на театъра. Страшен купон е. Не мога да повярвам, че играя с толкова големи актьори", твърди Ковачев. Тончо Токмакчиев е категоричен, че “Веселата карета“ е и драма, и комедия. Той е изпълнител и на песента „Преводачи на дъжда“ по музика на Жоро от „Остава“, който пише и текста заедно с Рахнев.

„Преди години си пожелах да играя в пиеса на Рахнев. Сега се случи в точното време на точното място“, казва Мая Бежанска. „Това пътуване в каретата е чудно пътуване в абсурда на Елин Рахнев, който преминава и през смеха, и през тъгата, и през сълзите, и през купона.“, коментира Баненкин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай