Феновете в ступор: Джони Деп хвърли бомба в бг ефира

Актьорът, който забива с „Hоllywood Vampires“ в Арената, къса с Карибските пирати

Феновете в ступор: Джони Деп хвърли бомба в бг ефира | StandartNews.com

„Hоllywood Vampires“ се казва барът, в който Алис Купър, Джон Ленън, Ринго Стар, Кийт Мун се напиват преди половин век. Преди 8 години Алис Купър дава идеята „Холивудските вампири“ да е името на група за велики рок кавъри и авторски песни, в която забива заедно с Джони Деп, Джо Пери от "Аеросмит" и Томи Хенриксен. Кръстникът на шок рока не желае да остава по-назад от Мик Джагър, който гони 80. Ето какво споделиха Холивудските вампири пред Петя Дикова за предаването "Тази неделя" по Би Ти Ви в навечерието на концерта си в София.    

„Спомням си Каварна. Температурата беше близо 40 градуса, но много се забавлявахме. Беше велико. Силно ме впечатлиха старите църкви. Джони, трябва да ти вземем един стар кръст за врата от там. Наистина са страхотни“, пръв се върна назад във времето Алис Купър. Джони Деп показа шината на левия си крак, върху която пише „Тъп“, и разказа за страстта си към музиката.  

„Бях на 5 или на 6. Карахме из Мотаун с родителите ми и те пускаха велики аренби и поп парчета от този период. Когато станах на 12, тези банди вече бяха моята религия - „Аеросмит“, Алис Купър, и други велики хора... Тяхната музика трайно се настани и остана в мен. Веднъж с нашите бяхме паркирали  пред магазин за хранителни стоки, бях на 11 или 12, и онемях – някаква банда свиреше „Dream on“. Тогава си казах: "Трябва веднага да се сдобия с китара". После ме удари пубертетът, но сякаш го пропуснах, защото се заключвах в стаята си и се опитвах да уча музикалните партии, докато слушам песни. Затова не помня зова на пубертета. Но докторите ми казват, че би трябвало да настъпи в рамките на следващите 2 седмици или 2 месеца“, демонстрира чувството си за хумор Карибският пират. И призна, че специалното усещане за незабавност и свързаност с феновете изпитва само и единствено на сцената. „Обменът е моментален. Случва се веднага и реагирате един спрямо друг. Ако публиката се забавлява, ти го предава - и те удря адреналин. Когато снимаш филм – шест месеца, а той излиза след година и половина, е различно. И пропускаш момента“. „Хората са като бензинът, а ние сме огънят. Колкото повече харесват шоуто ни, толкова по-голям става пожарът“, коментира и Алис Купър.„От доста време не ни се е случвало някой да си тръгне от наши концерти. Но веднага можеш да кажеш какъв е пулсът на публиката, в какво настроение са. Никой няма да си даде парите за билет, само за да те освирка или да си тръгне. Публиката знае защо е дошла. А нашата задача е да им дадем дори повече от очакваното“, потвъди и Джо Пери.

По повод мантрата „секс, наркотици и рокендрол“, Алис Купър призна: „Единствената дрога, която взимаме сега, е аспирин.“ „Наистина е жестоко, че след като минеш през всичко, стигаш до етап, в който започваш да говориш за това колко часа си успял да спиш. Все едно сънят е наркотикът. Споделяш: "Ей, човече, набавих 8 часа снощи. Или 6“. И всички ахват. Развиваш толерантност. Постарал си се. В един момент това се превръща в работа - да си развил толерантност.“, включи се в темата Джони Деп. „Ако си болен от грип и цял ден ти е зле, в минутата, в която се качиш на сцената за часа, адреналинът надделява и веднага се чувстваш в кондиция. Ако имаш зъбобол - минава. Всичко изчезва. Сцената е универсалното лекарство“, добави Алис Купър. Томи Хенриксен се пошегува, че в рокендрола не съществуват отсъствия по болест, няма болнични. 

После тримата похвали текстовете на Джони Деп. Томи Хенриксен: „Всички пишем. Но Джони може всичко. Той е поет. Той е всички тези неща, за които никой не подозира. Има толкова много таланти. Всички реагират: „Ама и това ли може да прави?" „Като прочета нещо мрачно на Джони, си казвам: „А може би трябва да потърсим професионална помощ“. И след това го предупреждавам:  „Боже мили, не показвай това на психотерапевта си.“ Джони Деп върна комплимента на Алис Купър и Джо Пери. „Това, което тези двама талантливи джентълмени носят в рокендрола и на публиката, е посоката. Те са визионери, следващи своя път. Без отклонения, без "ако" и "но". Без компромиси. Песните, които Джо е написал с „Аеросмит“ и Стивън, са умопомрачителни. Онова, което Алис е направил през годините, също е умопомрачително. И те още са сред нас, още са енергични, точно толкова енергични, колкото са били и в зората на кариерите си. Още усещаш същото, което са носели и преди.“

Алис Купър разкри и своята рецепта за дълъг и щастлив брак – той е женен от 47 години за съпругата си. „Във вторник вечер извеждаш жена си на среща в евтин мотел. И се преструвате, че ти е любовница и уж се измъкваш от дома си. Обаче е задължително хотелът да е много долнопробен – би дал 20 долара на рецепциониста с репликата "Не казвай нищо". Това поддържа романтиката в брака. Да, вие сте мама и тати. Имате си деца, имате си внуци и всичко останало. Но от време на време просто си казвате: „Дай да се разкараме от тук.“ Джо Пери, който също се радва на щастлив брак с една и съща дама от 40 години насам, разкри, че не се разделя с нея дори на турнетата. „Тя пътува с мен навсякъде. Това е едно от моите правила. Отгледахме децата си по турнетата. Още в началото й обясних: "Не се женя за теб, за да те оставя вкъщи сама. Така че по-добре стягай куфарите". Алис Купър пък добави, че още преди да са тръгнали на училище, децата им питали: "Къде е чичо Аксел, къде е чичо Слаш?"

Четиримата никога и за нищо не спорят, нито се карат. „Егото пречи на всичко друго. Всички сме алфа мъжкари и така се елиминираме“, мотивира се Алис Къпур. „А и не останаха жени, за които да се борим. Всички вече са заети“, уточни Джо Пери. „Най-важна ми е ролята на тати – не я играя, тя е единственото нещо, което съм направил в живота си и има някаква стойност. Има роли, които са безопасни - веднага можеш да се превъплътиш в капитан Джак или Хънтър Томсън, или някой друг образ, и тогава разговорът приключва бързо. Те  говорят по начина, по който говоря и аз. Могат да кажат неща, които и аз мога.“, сподели още Джони Деп.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай