Фърт учи хулиган на шпионаж

Фърт учи хулиган на шпионаж  | StandartNews.com

Лентата на Матю Вон е микс между комедия и екшън

Филмът "Кингсмен: Тайните служби" е базиран на известния едноименен комикс на Марк Милър и Дейв Гибънс. Лентата под режисурата на Матю Вон ("Х-Мен: Първа вълна") разказва за супертайна шпионска организация, която вербува неопитно, но обещаващо момче от улицата. Идеята е да го обучат да работи към агенцията в момент, когато смахнат технически гений заплашва целия свят. След като бащата на петгодишния Гари "Егси" Прайс загива по време на изпълнение на военния си дълг, семейството му получава необичаен медал с телефонен номер. Роднините могат да го използват само веднъж, за да поискат помощ от всякакво естество. Седемнадесет години по-късно Егси (Тейрън Егъртън) никога не е работил след изключването си от училище и води безцелно съществуване. След като е арестуван за автомобилно преследване с полицията, той използва номера от медала, за да бъде освободен от затвора. За това се е погрижил Хари Харт (Колин Фърт), учтив безупречен шпионин, който дължи живота си на бащата на Егси. Разтревожен от посоката, по която е поело момчето, но и впечатлен от неговия силен характер, Хари му предлага възможност да промени живота си. Той се обръща към своите работодатели от свръхсекретната разузнавателна организация с препоръка да приемат новака в редиците си.

Егси трябва да се справи със силна конкуренция и редица опасни тестове, през които всеки потенциален нов член на "Кингсмен" трябва да премине. В същото време той трябва да се пребори с позицията на социален аутсайдер, в която е поставен от останалите конкуренти с отлично образование, добри връзки и безупречни обноски. Междувременно Хари се опитва да разреши тайнствените изчезвания на няколко видни университетски преподаватели, учени и артисти и да разкрие човека, който смята, че стои зад тях - Ричмънд Валънтайн (Самюел Джаксън). Логиката на Валънтайн се основава на идеята, че понеже световното население е набъбнало до неконтролируеми нива, е необходимо смъртоносно редуциране. Планът му е да се произвеждат сим-карти, които той ще разпространява свободно в целия свят. Те ще стимулират агресия и падане на задръжките и ще насъскат хората един срещу друг. Изключение ще правят няколко избрани, пощадени заради своята интелигентност, сила и красота. Той събира елита, имплантира в главите на фаворитите си защитни чипове и ги транспортира до тайна база.
Егси се научава да бъде джентълмен и шпионин. Но дали ще успее да триумфира над съперниците си и да спечели престижната позиция в "Кингсмен"? Задачата му е трудна - заедно с Хари трябва да разплетат навреме изобретателния зъл план на Валънтайн, за да го предотвратят. 

Филмът е микс между комедия и екшън, защото иронизира самонадеяната сериозност на шпионския жанр. 24-годишният дебютант Егъртън, току-що завършил театрална школа, преборва над 60 кандидати за ролята на Егси. На екрана са още Майкъл Кейн, Том Прайър, Морган Уоткинс, Джоф Бел, Кори Джонсън, София Бутела.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай